Αλβανός βοσκός πυροβόλησε με καλάσνικοφ κατά Χιμαραίων

Αλβανός βοσκός πυροβόλησε με καλάσνικοφ ενάντια Χιμαραίων
Το βράδυ της Κυριακής που μας πέρασε (29/12) ένα πολύ σοβαρό περιστατικό συνέβη στην Χιμάρα μεταξύ του Χιμαραίου Ν. Λ. και ενός Αλβανού βοσκού. Ο βοσκός είναι απ' την Βόρεια Αλβανία και μένει μόνιμα στην Χιμάρα τα τελευταία 20 χρόνια, όπου ενοικιάζει βοσκοτόπια απ' τους ντόπιους για να εκτρέφει τα ζώα του.

Ο Αλβανός βοσκός είχε βάλει τα πρόβατά του να βοσκήσουν σε λιβάδι στον Μερτέο, που ανήκει στον Ν.Λ., ο οποίος βόσκει τα δικά του πρόβατα στο σημείο αυτό. Ο Αλβανός αρνήθηκε να πάρει τα πρόβατά του και να φύγει από την ξένη περιουσία με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας διαπληκτισμός και ο βοσκός να φύγει βρίζοντας. Στο σημείο του συμβάντος έφθασαν και άλλοι Χιμαριώτες που έχουν εκεί τα λιβάδια τους και κατά καιρούς ο Αλβανός έβαζε μέσα τα πρόβατά του δίχως άδεια.


Μετά από λίγα λεπτά ο Αλβανός επέστρεψε στο σημείο κρατώντας ένα καλάσνικοφ και σε κατάσταση αμοκ άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα δίχως ευτυχώς οι σφαίρες του να βρουν στόχο. Μετά το περιστατικό ο δράστης εξαφανίστηκε και καταζητείτε απ' την αστυνομία της Χιμάρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών μας δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Υπάρχουν φοβίες πως ο βοσκός θα αποπειραθεί να επιτεθεί εκ νέου στον Ν.Λ., όσο κυκλοφορεί ελεύθερος οι ανησυχίες αυξάνονται. Η οικογένεια του δράστη έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην Χιμάρα και γενικότερα η στάση τους μόνο φιλική δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.

Εχθές, Δευτέρα 30/12, μέλη της οικογένειας του δράστη προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον Ν.Λ. για να διαπραγματευτούν και να θεωρηθεί το περιστατικό λήξαν, ο Χιμαραίος όμως είναι ανένδοτος και δεν αποσύρει τις κατηγορίες.

Στην Χιμάρα γίνονται συζητήσεις για την δημιουργία μιας επιτροπής όπου θα προσεγγίσει τους ιδιοκτήτες των βοσκότοπων που ενοικιάζουν οι Αλβανοί με σκοπό να τους διώξουν και να αναγκαστούν να φύγουν απ' την περιοχή. Πολλοί κάτοικοι θεωρούν πως οι οικογένειες αυτές είναι υπεύθυνες και για την μεγάλη αύξηση των κλοπών στα σπίτια των Χιμαραίων η αστυνομία όμως κάνει στα στραβά μάτια με αποτέλεσμα να δρουν ανεξέλεγκτα.

Του συνεργάτη μας στην Χιμάρα Χ. Γ.

Καλή Χρονιά!!!
Ιόνια Οδός: Τέσσερις οι σταθμοί διοδίων από Αντίρρ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη