Το ξεπούλημα των παραλίων σε ιδιώτες που ο Γκόρος βαφτίζει επένδυση


Σκάνδαλο με παραχωρήσεις όλων των παραλιών και παραθαλάσσιων εκτάσεων από τον δήμαρχο Γκόρο.
Το ξεπούλημα των παραλίων σε ιδιώτες που ο Γκόρος βαφτίζει επένδυση

Με θλίψη και αγανάκτηση διαβάζουμε στο αλβανικό τύπο την ύπουλη μεθόδευση ξεπουλήματος και παραχωρήσεων των παραλιών και πλαζ από τον δήμαρχο της Χιμάρας κ.Γκόρο. Μετά την καταστροφή της περιοχής στο "Γιάλι" το 2007, αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο Δήμο της Χιμάρας από το δήμαρχο κ. Γκόρο, ο οποίος σε δήλωση του στο αλβανικό τύπο θεωρεί επένδυση την παραχώρηση στην ιδιωτική εταιρία "Eurokontakt", ιδιοκτήτης της οποίας φέρεται κάποιος κύριος Gent Prizreni.

Η Ένωση Χιμαριωτών "BREGDETI" σε ανακοίνωση προς τα αλβανικά ΜΜΕ επισημαίνει :
«Η παραχώρηση για 30 χρόνια των παραλιών στις Δρυμαδες καθώς και την γνωστή πλαζ "Περιβόλι", αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά την καταστροφή στο "Γιάλι" το 2007. Στο όνομα της κοινότητας θεωρούμε την πράξη αυτή ως εισβολή στα εδάφη του λαού της Χιμάρας και όλα αυτά με πρόφαση την ανάπτυξη. Είμαστε απογοητευμένοι και ζητάμε διαφάνεια από το Δήμο της Χιμάρας, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν μας έχει δημοσιοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αναγράφετε η παραχώρηση σε ιδιώτη των παραλίων αυτών.


Οι παραχωρήσεις αυτές γίνονται εις βάρος της κοινότητας των Χιμαριωτών, τα συμφέροντα των οποίων θίγονται από μια ελίτ του τουρισμού.

Η κυβέρνηση έχει γίνει ο υπηρέτης σκοτεινών συμφερόντων στην Χιμάρα, που με μαφιόζικους σκοπούς και τερτίπια προωθεί την πώληση γης στην Χιμάρα χωρίς να έχει γίνει επίσημη καταχώρηση ιδιοκτησίας στους πραγματικούς ιδιοκτήτες, αγνοώντας τις διατάξεις του ΟΑΣΕ, που απαγορεύουν τέτοιες μεθοδεύσεις.

Ρωτάμε τον κ. Πρωθυπουργό:
Με τι τίτλους κυριότητας το σχέδιο ανάπτυξης που εγκρίθηκε από την κυβέρνησή σας θα υλοποιηθεί στη Χιμάρα ;;;
Μήπως με επιλεγμένους πελάτες που εισέρχονται και εξέρχονται όσες φορές το επιθυμούν στα δημόσια γραφιά του Κράτους αποκτώντας παράνομα τίτλους ιδιοκτησίας ;;;

H αγανάκτησή μας έχει να κάνει με την κακή χρήση όλων των περιοχών στις ακτές του Ιονίου και συγκεκριμένα με τις παραχωρήσεις σε Δρυμάδες και Παλάσσα.

Τις παράκτιες περιοχές ο πολιτισμένος κόσμος τις διατηρεί. Στις Δρυμάδες, η απαράμιλλη άμμος και η μοναδική πανίδα της περιοχής χτίστηκε από τη φύση και διατηρήθηκε από τους παππούδες μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Καταγγέλλουμε ότι, στη Χιμάρα έχουν δημιουργηθεί παράλληλες μαφιόζικες δομές στο όνομα της "ιδιωτικής αστυνομίας", δυνάμεις που χρησιμοποιούν εξουσίες που ξεπερνάνε την Αστυνομία, η οποία είναι σε αντίθετη με τα ευρωπαϊκό κεκτημένα συνεργασίας Αστυνομίας - κοινότητας

Σημειώνουμε με ανησυχία ότι, ισχυρά συμφέροντα, πρόσωπα και ιδιοκτήτες στην Αλβανία, έχουν επωφεληθεί από το κράτους με συμβάσεις παραχώρησης όπως αυτή την περίπτωση, αγοράζοντας διαφημιστικά μέσα και σε συνεργασία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις στην εξουσία έχουν ληστέψει την περιουσία των Χειμαριωτών. Εμείς οι πολίτες της κοινότητας της Χιμάρας, έχουμε πάρει την απόφαση για πολιτική ανυπακοή στο κομμουνιστικό νόμο του 7501 και στη παραμέληση του Δήμου της Χιμάρας ο οποίαοςέχει αρχίσει την καταχώριση γης στο λογαριασμό μαφιόζικων συμφερόντων, αγνοώντας τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών και των ενδιαφερομένων».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου