Πρωτότυπη πολιτιστική πρωτοβουλία από τον δήμο Χιμάρας - Παγκόσμια πρωτοτυπία


Πρωτότυπη πολιτιστική πρωτοβουλία από τον δήμο Χιμάρας - Παγκόσμια πρωτοτυπίαg Εμείς οι Χιμαραίοι είμαστε ιδιαίτερα χουβαρντάδες με τα σκατά. Συνήθως τα κερνάμε σε κάρο. Δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά η δημοτική αρχή να αναδείξει στον μέγιστο βαθμό το ιδιαίτερο αυτό πολιτιστικό στοιχείο του τόπου μας (άλλωστε από τις πρώτες μέρες στην εξουσία η νέα αρχή έκανε κατανοητό πως σκοπεύει να επενδύσει στον πολιτισμό).

Έτσι λοιπόν τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιοι του δήμου έχουν αντικαταστήσει το άχρηστο δίκτυο ομβρίων υδάτων το οποίο καταλήγει στην θάλασσα μπροστά στο κέντρο της Χιμάρας με ένα υπερσύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης ακάθαρτων λυμάτων. Το σύστημα λειτουργεί πιλοτικά και προσφέρει στους κατοίκους την ευωδία και τις ευεργετικές ιδιότητες του σκατού στην υγεία. Ήδη ο δήμος προγραμματίζει την επέκταση του προγράμματος κατά τους θερινούς μήνες που ο τόπος προσεγγίζει χιλιάδες τουριστών. Άλλωστε ο τουρισμός τύπου πλάζι θεωρείται παρωχημένος, οπότε δεν χρειάζονται τόσες πολλές καθαρές παραλίες. Ο σύγχρονος τουρίστας, αυτός που αναζητεί πολιτιστικά μνημεία και παραδόσεις είναι βέβαιο ότι θα έχει έναν ακόμη σημαντικό λόγο να επισκεφθεί την Χιμάρα. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το πολιτισμικό όφελος, ομορφαίνει και το τοπίο καθώς δημιουργεί μία πολύ ωραία αντίθεση το μαύρο με το γαλαζοπράσινο του νερού αντικαθιστώντας το προηγούμενο βαρετό μοτίβο.


Βέβαια όπως κάθε έργο έτσι και αυτό βρήκε κάποιες χλιαρές αντιδράσεις από δημότες που όχι μόνο δεν σκέφτονται το καλό του τόπου αλλά βρισκόμενοι στην αντιπολίτευση ή προσκολλημένοι στην προηγούμενη αρχή (κομματόσκυλα κτλ), διαμαρτύρονται για δήθεν περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει το μέτρο κυρίως σε παιδιά και λοιπές ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Σημείωση: Η φωτογραφία αλιεύθηκε από προσωπικό λογαριασμό φίλου στο facebook. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη καθώς πρέπει να συνυπολογιστούν οι συνέπειες στο περιβάλλον, η δυσοσμία, οι συνέπειες στην υγεία, οι συνέπειες για τα καταστήματα της γύρω περιοχής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου