Ανακοίνωση των Χριστιανικών κοινoτήτων της αλβανίας για τα γεγονότα στην Πρεμετή


Ανακοίνωση των Χριστιανικών κοινωτήτων της αλβανίας για τα γεγονότα στην Πρεμετή
Οι Χριστιανικές κοινότητες στην Αλβανία, σε ανακοίνωση, σύσσωμη με μια φωνή καταδικάσουν και αντιδρούν για την αρπάγη του ιερού χώρου από το δημαρχείο της Πρεμετής. Η ανακοίνωση υπογραμμίζει τα ντροπιαστικά γεγονότα στον Ι.Ν. των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πρεμετή, την βεβήλωση της και την μεσαιωνική συμπεριφορά εναντίων ορθοδόξων κληρικών.

Σε ανακοίνωση στα ΜΜΕ της Αλβανίας , η χριστιανική κοινότητα της Αλβανίας, δηλώνει ότι η βία που χρησιμοποιήθηκε εναντίων κληρικών και πιστών, έφεραν και πάλι στο μυαλό τα μαύρα χρόνια των διώξεων κατά των θρησκευτικών ιδρυμάτων και θρησκευτικών ναών.

«Έχουμε παρακολουθήσει με ανησυχία και αγανάκτηση τα γεγονότα στην Ορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στη πόλη Πρεμετή, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις της ιδιωτικής εταιρείας βγάλανε με την βία από τον ναό τα ιερά θρησκευτικά αντικείμενα λατρείας και αντιμετώπισαν επαίσχυντα τους κληρικούς Ορθόδοξους, οι οποίοι ήρθαν να υπερασπιστούν την εκκλησίας τους. Τα τηλεοπτικά πλάνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας έφεραν και πάλι στο μυαλό τα χρόνια του πολέμου και των διώξεων κατά των θρησκευτικών ιδρυμάτων και θρησκευτικών εγκαταστάσεων, ενώ αναμένουμε ακόμα την επιστροφή των ιερών τόπων και περιουσιών των θρησκευτικών κοινοτήτων μας», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


Οι Χριστιανικές κοινότητες απαιτούν από το κράτος να επιλύσει γρήγορα το ζήτημα και να επιστρέψει άμεσα το κτίριο στους πιστούς.

«Με τη δήλωση αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αδελφούς μας Ορθόδοξους στην Πρεμετή και όλους τους Ορθόδοξους πιστούς και ευχόμαστε το θέμα αυτό να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό και ο ιερός τόπος λατρείας να γυρίσει στου πιστούς ώστε οι κληρικοί να εκτελέσουν τις θρησκευτικές λειτουργίες.

Με την ευκαιρία αυτή ζητάμε για άλλη μια φορά την προσοχή του αλβανικού κράτους, ζητούμε να συμμετάσχει στην τελική λύση της επιστροφής των θρησκευτικών περιουσιών στην Αλβανία, καθώς μετά από 23 χρόνια δημοκρατίας δεν τους έχουνε δοθεί ακόμα τα νόμιμα δημοκρατικά δικαίωμά τους.

Την ανωτέρω ανακοίνωση συνυπογράφουν η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, η αλβανική Καθολική Εκκλησία και Ευαγγελική εκκλησία της Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου