Παρέμβαση δημοτικού συμβούλου Λάρισας σε δελτίο τύπου: Βόρειος Ήπειρος, κύριοι και όχι Νότια Αλβανία

Παρέμβαση δημοτικού συμβούλου Λάρισας σε δελτίο τύπου: Βόρειος Ήπειρος, κύριοι και όχι Νότια Αλβανία

Σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Λάρισα Μπροστά” κ. Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου σχετικά με την “Αποστολή του Δήμου Λαρισαίων στο Δήμο Φοινίκης της Αλβανίας”, επισημαίνονται τα εξής:

“Επισυνάπτω ένα δελτίο τύπου του Δήμου Λαρισαίων (6.10.2022) που διάβασα σήμερα και αναφέρεται με πολύ ελλιπή πληροφόρηση (ηθελημένα ή μη) σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για μας που το έχουμε ζήσει (ή το ζούμε):

1: Επικεφαλίδα: «Αποστολή του Δήμου Λαρισαίων στο Δήμο Φοινίκης της Αλβανίας» – Δηλαδή πως είναι δυνατόν αν μην έχει θέση πουθενά η λέξη Βόρειος Ήπειρος, που ουσιαστικά κατά βάση οι Βορειοηπειρώτες είναι οι δημότες αυτού του Δήμου που επισκέφτηκε η αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων.

2: Μέσα στο κείμενο: «…επισκέφθηκε τον Δήμο Φοινίκης στη Νότια Αλβανία….» – Άλλη μια έκφραση πολύ ελλιπής, όπου για να έναν τρίτο μη Βορειοηπειρώτη δεν θα καταλάβει ποτέ ότι η αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων επισκέφτηκε τον τόπο της μοναδικής αναγνωρισμένης εθνικής μειονότητας παγκοσμίως που τυγχάνει να είναι ….ΕΛΛΗΝΙΚΗ (όλες οι άλλες μειονότητες που αναγνωρίζονται παγκοσμίως είναι θρησκευτικές) !!!

3: Μέσα στο κείμενο: «…..Οι συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο Φοινίκης….» – Είναι δυνατόν να μην αναφέρεται το όνομα του Δημάρχου του Δήμου Φοινίκης, το όνομα του είναι Χρήστος ΚΙΤΣΟΣ, δηλαδή του Δημάρχου που αντιπροσωπεύει(καλώς ή κακώς) την Εθνική Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου ή αν θέλετε όπως ο Δήμος Τριπόλεως στην επίσκεψη του κ. ΚΊΤΣΟΥ τον Ιούλιο του 2021 ανέφεραν στο δελτίο τύπου ως Βόρειο Ήπειρο της Αλβανίας!!

4: Μέσα στο κείμενο: «Η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς επαφών με το συγκεκριμένο Δήμο και τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα…» – Η ανακοίνωση αναφέρει ως …συγκεκριμένο Δήμο… τον Δήμο Φοινίκης χωρίς να έχει δώσει καμία συγκεκριμένη πληροφορία τι εστί ο εν λόγω Δήμος(παρεμπιπτόντως είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της Βορείου Ηπείρου, περιλαμβάνοντας 68 χωριά) της επίσημα αναγνωρισμένης μοναδικής Εθνικής μειονότητας παγκοσμίως που είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Ελπίζω οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες Δημότες Λάρισας που με ενημέρωσαν στις επόμενες εκλογές να πράξουν τα δέοντα.”

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου