Πάνω από 200000 άνδρες έχει επιστρατεύσει η Ρωσία, αναμένονται άλλοι 300000

Πάνω από 200000 άνδρες έχει επιστρατεύσει η Ρωσία, αναμένονται άλλοι 300000

Πάνω από 200.000 άνδρες έχουν ήδη επιστρατευθεί στη Ρωσία και ακόμη 300.000 σχεδιάζεται να λάβουν φύλλα πορείας. Αυτά τα στοιχεία της «μερικής» επιστράτευσης, παρουσίασε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δύο εβδομάδες μετά τη σχετική ανακοίνωση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως είπε ο Ρώσος αξιωματούχος, η Μόσχα σχεδιάζει να επιστρατεύσει επιπλέον 300.000 άνδρες με βάση την ίδια απόφαση.

«Η εκπαίδευση του προσωπικού των (νέων) μονάδων που σχηματίστηκαν πραγματοποιείται σε 80 στρατιωτικά πεδία και σε έξι κέντρα εκπαίδευσης», ανέφερε ο Σοϊγκού, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, διαβεβαιώνοντας ότι αυτοί οι νεοσύλλεκτοι θα σταλούν στο μέτωπο με άλλες μονάδες που έχουν ήδη πολεμήσει στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας σημαντικός αριθμός ατόμων παρουσιάστηκαν οικειοθελώς σε στρατολογική υπηρεσία της χώρας προτού λάβουν επίσημη εντολή επιστράτευσης. Ωστόσο, δεν ανέφερε τον αριθμό αυτών.

Επίσης, η επιστράτευση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Ρωσία και διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης σε ορισμένες περιοχές.

Αυτή η απόφαση έχει ωθήσει δεκάδες χιλιάδες άνδρες να εγκαταλείψουν τη χώρα βιαστικά για να αποφύγουν τη στράτευση.

Επιπλέον, έχουν καταγραφεί πολλά λάθη με την επιστράτευση ανδρών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως είναι οι φοιτητές, οι υπερήλικες ή οι χρόνια ασθενείς, πράγμα που έχει επισημάνει και καταδικάσει το Κρεμλίνο.

Σήμερα ο ρώσος υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι κανένας στρατιώτης που εκτελεί την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία δεν θα σταλεί στο ουκρανικό μέτωπο, ενώ οι αρχές ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου τη λεγόμενη «φθινοπωρινή» στράτευση που έχει στόχο να επιστρατεύσει 120.000 στρατιώτες.

cnn.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου