Η χαλάρωση για τις βίζες για το Κόσοβο στην ατζέντα της ΕΕ στις 13 Οκτωβρίου

Η χαλάρωση για τις βίζες για το Κόσοβο στην ατζέντα της ΕΕ στις 13 Οκτωβρίου

Το θέμα της χαλάρωσης για τις βίζες για το Κοσσυφοπέδιο θα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 13 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Τσεχική Προεδρία της ΕΕ έχει ήδη στείλει επιστολή στα κράτη μέλη ως προειδοποίηση για συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Το Radio Free Europe έχει εξασφαλίσει πρόσβαση σε αυτό το έγγραφο και εκφράζει ξεκάθαρα την επιθυμία της Τσεχικής Δημοκρατίας για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να καταλήξουν σε εσωτερική συναίνεση για την υποστήριξη της απελευθέρωσης του καθεστώτος βίζας για το Κοσσυφοπέδιο.

Στην επιστολή αυτή, υπενθυμίζεται επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε και αναμένεται να επαναλάβει ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις.

«Δεδομένου ότι η Τσεχική Προεδρία πιστεύει ότι οι λόγοι που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική για την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για το Κοσσυφοπέδιο είναι πειστικοί, ελπίζει ότι όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα καταλήξουν σε εσωτερική πολιτική συμφωνία για αυτό το θέμα», αναφέρει το έγγραφο αυτό.

Η Τσεχική Προεδρία αναφέρει την απελευθέρωση των θεωρήσεων για το Κοσσυφοπέδιο ως παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ΕΕ μπορεί να αυξήσει την αξιοπιστία στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου