Πρώτο κύμα κατεδαφίσεων στους Αγίους Σαράντα (βίντεο)


Στην κατεδάφιση 10 αυθαιρέτων κτισμάτων προέβη η Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων μαζί με την Δημοτική Αστυνομία στην πόλη των Αγίων Σαράντα.

Τα αυθαίρετα αυτά ανεγέρθησαν κυρίως κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας, με την ελπίδα να νομιμοποιηθούν .


Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνάντησαν αντίσταση από τους ιδιοκτήτες των κτισμάτων, αλλά στο σύνολο η πρώτη φάση τελείωσε χωρίς επεισόδια.

Το μήνυμα που θέλουν να δώσουν οι τοπικές αρχές είναι αυτό του τερματισμού της κάθε προσπάθειας για παράνομη ανέγερση καθώς και να αντιληφθούν οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων ότι θα πρέπει να υπαχθούν στο νόμο.


Ο Δήμαρχος της πόλης Στεφάν Τσίπα μίλησε για μηδενική ανοχή και ανακοίνωσε στο τέλος της σεζόν μια δεύτερη δράση κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων και την επιστροφή πράσινων χώρων στους πολίτες.


Μόνο κατά τη διάρκεια του Μαΐου και του Ιουνίου,"φύτρωσαν" δεκάδες νέα κτίρια και κατασκευές χωρίς άδεια στους Αγίους Σαράντα. Οι τοπικές υπηρεσίες δεν μιλούν για επανεξέταση των αδειών που έχουνε χορηγηθεί πριν, αλλά για ένα αξιοπρεπές πολεοδομικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει την τσιμεντένια πόλη με πράσινους χώρους.

Δείτε βίντεο της αλβανικής τηλεόρασης

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου