Δρυμάδες: 1 ώρα νερό την ημέρα μεσούσης της τουριστικής περιόδου

Δρυμάδες: 1 ώρα νερό την ημέρα μεσούσης της τουριστικής περιόδου

Καθώς διανύουμε το μέσο της τουριστικής περιόδου, η προσέλευση των τουριστών αυξάνεται σταδιακά, αλλά επικρατεί πλήρες χάος όσον αφορά την ύδρευση, την καθαριότητα και τις παραλιες στα χωριά της Χιμαρας.

Συγκεκριμένα, στο χωριό Δρυμαδες, ήδη από την αρχή της τουριστικής περιόδου, το πρόβλημα της ύδρευσης παραμένει άλυτο. Συγκεκριμένα, το χωριό των Δρυμαδων έχει 1 ώρα τη μέρα νερό, ενώ οι Γκιλεκατες 2 ωρες τη μέρα. Το υπόλοιπο νερό διατίθεται στα τουριστικά χωριά, αφήνοντας τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής χωρίς νερό, αγανακτισμένους, ιδίως τώρα που είναι καλοκαίρι.

Παρατηρούμε, λοιπόν, απογοητευμένοι τις συνέπειες που έχει η αλόγιστη οικοδόμηση των στρατηγικών επενδυτών, χωρίς να προβλέψουν την σταθερή παροχή αγαθών όπως το νερό, την ώρα που η Χειμάρρα έχει το ακριβότερο τιμολόγιο νερού σε όλα τα Βαλκάνια.

Συνοψίζοντας, προβληματιζόμαστε για το ποια θα είναι η συνέχεια και η κατάληξη της τουριστικής περιόδου, εφόσον δεσπόζουν άλυτα προβλήματα - εκτός από αυτό της ύδρευσης - καθαριότητας και χώρων στάθμευσης. Όλοι θυμόμαστε την επίθεση που εξαπέλυσε προ μηνών ο ίδιος ο πρωθυπουργός εναντίον της δημοτικής αρχής για το ζήτημα της καθαριότητας στις παραλίες του δήμου μας και την άθλια κατάσταση που αντίκρυσε.

Επιπλέον, φέτος πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά παρατηρείται η έλλειψη μέριμνας για ελεύθερο τμήμα δημόσιας παραλίας χωρίς ξαπλώστρες, κάτι που ορίζει ο νόμος αναφέροντας πως θα πρέπει να παραμένει ελεύθερο το 30% της συνολικής έκτασης μιας παραλίας για το κοινό. Αυτό φυσικά δεν εφαρμόζεται και οι παραλίες είναι γεμάτες ξαπλώστρες επιχειρηματιών που τις δίνουν επι πληρωμή στους λουόμενους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου