Ο Ράμα «έκοψε» δημοσιογράφο επειδή κατηγόρησε την ΥΠΕΞ για παράβαση κώδικα δεοντολογίας

Ο Ράμα «έκοψε» δημοσιογράφο επειδή κατηγόρησε την ΥΠΕΞ για παράβαση κώδικα δεοντολογίας

Ο Έντι Ράμα είχε μια λογομαχία κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου με τον δημοσιογράφο Klevin Muka, ο οποίος ρώτησε την υπουργό Olta Xhaçka για την είδηση ότι ο σύζυγός της έχει λάβει την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή στην περιοχή της Χιμάρας και κατά πόσο αυτό δεν παρεμβαίνει τον κώδικα δεοντολογίας.

Ο Ράμα δεν άφησε την υπουργό να απαντήσει στην ερώτηση αλλά πήρε ο ίδιος τον λόγο και κατηγόρησε τον δημοσιογράφο για έλλειψη σεβασμού και του ανακοίνωσε πως πλέον δεν είναι ευπρόσδεκτος σε συνεντεύξεις τύπου.

Ακολουθεί η ερώτηση του δημοσιογράφου στην υπουργό και η παρέμβαση του Ράμα:

Δημοσιογράφος: Κυρία Υπουργέ, στις 29 Απριλίου του τρέχοντος έτους, τέθηκε σε ισχύ ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας για το Υπουργικό Συμβούλιο, ο οποίος απαγορεύει και προβλέπει κυρώσεις μέχρι και αναστολή καθηκόντων για όλους τους υπουργούς που τον παραβιάζουν. Ένα από τα σημεία αυτού του Κώδικα Δεοντολογίας είναι ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να συναντώνται με επιχειρηματίες, παρά μόνο παρουσία δύο υπαλλήλων της διοίκησης. Έχετε εφαρμόσει προσωπικά αυτό τον κώδικα, έχετε συναντήσει τον επιχειρηματία και στρατηγικό επενδυτή σύζυγό σας με δύο υπαλλήλους της διοίκησης ή τον έχετε παραβιάσει;

Ράμα: Τώρα, θα δώσω την απάντηση εδώ. Θα υποβληθείτε σε επανεκπαίδευση για τους επόμενους τρεις μήνες. Δεν είστε ευπρόσδεκτος σε καμία συνέντευξη Τύπου.

Δημοσιογράφος: Κανένα πρόβλημα. Ο Κώδικας Δεοντολογίας θα εφαρμοστεί ή όχι, αυτή ήταν η ερώτηση μου. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται εδώ, ο ίδιος είπατε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους υπουργούς δεν τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας, μέχρι και απόλυση.

Ράμα: Παραβιάσετε για άλλη μια φορά τον Κώδικα Δεοντολογίας διότι συνεχίζετε να μιλάτε μετά την ερώτηση σας. Όπως είδατε με την Ambrozia (δημοσιογράφος που έθεσε ερώτημα νωρίτερα), η επικοινωνία ήταν τέλεια, η ερώτηση ήταν αρμοστή, η απάντηση ήταν πολύ σωστή. Και έτσι θα είναι πάντα οι απαντήσεις σε όλες τις σωστές ερωτήσεις. Για επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις, χωρίς καμία ηθική, υπάρχει μια διαδικασία που ονομάζεται 3μηνη επανεκπαίδευση. Θα λάβετε την απάντηση μετά από 3 μήνες, δηλαδή τον Σεπτέμβριο. Στη συνέντευξη τύπου του Οκτωβρίου, ελάτε, είστε ευπρόσδεκτος και ελπίζω και εκπαιδευμένος εκ νέου για να λάβετε απαντήσεις.

Στον Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογράφου, υπάρχει ένας απλός κανόνας που ονομάζεται σεβασμός. Δώστε το μικρόφωνο στον συνάδελφό σας, παρακαλώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου