Έναρξη τουριστικής σεζόν και το κάστρο μοιάζει με ζούγκλα (φωτογραφίες)


Ντροπιαστική μοιάζει η κατάσταση στο κάστρο της Χιμάρας όπου τα αγριόχορτα έχουν γεμίσει τον τόπο. Ο δήμαρχος και το επιτελείο του αποφάσισαν να ασχοληθούν πιο πολύ με τα κοσμικά γεγονότα όπως την τελετή έναρξης τουριστικής σεζόν και την υποδοχή του Ράμα.

Με μια βόλτα στο πολιτισμικό μνημείο της πόλης μας αντικρίσαμε μια εικόνα που δείχνει αδιαφορία. Σίγουρα είναι λιγότερο απο μιας ημέρας δουλειά για τους εργάτες του δήμου αλλά παρ' όλα αυτά η σεζόν ξεκίνησε εστιάζοντας μόνο στις όμορφες και καθαρές παραλίες. Η Χιμάρα όμως, δεν έχει να παρουσιάσει μόνο τις όμορφες παραλίες της, έχει και ιστορία, ιστορία που αρκετός κόσμος την γνωρίζει και την θαυμάζει όποτε επισκέπτεται το χωριό μας.

Πόσο τυχαίο είναι πως όλα τα μνημεία που υπενθυμίζουν την ελληνικότητα της περιοχής έχουν αφεθεί στο έλεος του θεού; Ας θυμηθούμε την εκκλησία των Αγίων Πάντων που την έχουν κατακλέψει δίχως να παρθούν μέτρα ασφαλείας και πιο πρόσφατα το σπήλαιο που δόθηκε για μπαράκι. Εάν ήταν κάποιο πολιτισμικό μνημείο που αφορούσε την αλβανική ιστορία θα είχε παραμεληθεί σε τέτοιο βαθμό άραγε;

Δείτε παρακάτω σχετικές φωτογραφίες



Σχόλια

Προσθήκη σχολίου