Ο Μπορέλ ζητά έναρξη των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με Αλβανία και Σκόπια

02330000-0aff-0242-ebd0-

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ ζήτησε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τα Σκόπια πριν από το τέλος της γαλλικής προεδρίας.

Ο Μπορέλ έκανε τη δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου πρόσθεσε ότι στην παρούσα κατάσταση, με αστάθεια, ένα «όχι» για την Αλβανία και τα Σκόπια, θα ήταν υπέρ της Ρωσίας.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία πριν από το τέλος της γαλλικής προεδρίας, η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι σταθερή, είναι ένα δώρο στη Μόσχα», είπε.

Ευρωπαίοι κορυφαίοι διπλωμάτες συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, την ώρα που η επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας συνεχίζεται. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Αλβανίδα Υπουργός Εξωτερικών Ολτα Τζάτσκα, η οποία ζήτησε τη διεξαγωγή της Α' Διακυβερνητικής Διάσκεψης τον Ιούνιο, γιατί διαφορετικά, σύμφωνα με αυτήν, η αποτυχία θα επηρεάσει αρνητικά την αξιοπιστία της ΕΕ και την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου