Εκκένωση 97 σχολείων στη Σερβία έπειτα από προειδοποιήσεις για βόμβα

Εκκένωση 97 σχολείων στη Σερβία έπειτα από προειδοποιήσεις για βόμβα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Σερβίας έπειτα από αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις για βόμβα σε σχολεία της Βασικής και Μέσης εκπαίδευσης στο Βελιγράδι.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, από νωρίς σήμερα το πρωί σε 97 σχολεία του Βελιγραδίου έφτασαν μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που προειδοποιούσαν για βόμβα. Τα συγκεκριμένα σχολεία εκκενώθηκαν και κλιμάκια πυροτεχνουργών ανέλαβαν δράση. Σε όλες τις περιπτώσεις που ελέχθησαν μέχρι στιγμής αποδείχθηκε ότι πρόκειται για ψευδείς προειδοποιήσεις. Πολλά σχολεία ωστόσο ανέστειλαν για σήμερα την λειτουργία τους αφού εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προειδοποιήσεων οι αρχές αδυνατούν να διεξαγάγουν έρευνες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προειδοποίηση για βόμβα δέχτηκαν επίσης το εμβληματικό κτήριο «Beogradjanka» στο Βελιγράδι όπου στεγάζονται επιχειρήσεις, όπως και το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νίς, στη νότια Σερβία.

Ανάλογες προειδοποιήσεις είχαν δεχθεί και δεκάδες σχολεία στην πρωτεύουσα της Σερβίας στις 29 Απριλίου ωστόσο όλες αποδείχθηκαν ψευδείς. Προειδοποιήσεις για βόμβα δέχτηκε πολλές φορές τους τελευταίους δύο μήνες και ο εθνικός αερομεταφορές «Air Serbia» για πτήσεις προς την Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου