Καθαίρεση του Εισαγγελέα Αργυροκάστρου για διαφθορά

Καθαίρεση του Εισαγγελέα Αργυροκάστρου για διαφθορά

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Προσόντων της Αλβανίας, καθαίρεσε σήμερα τον Εισαγγελέα Αργυροκάστρου Emror Kasaj ( Εμρόρ Κάσαϊ) λόγω προβλημάτων σχετικά με την περιουσία του πλούτου, και της εικόνας του επαγγελματισμού του.

Επίσης η Διεύθυνση Ασφάλειας Διαβαθμισμένων Πληροφοριών, CISD είχε αρχικά διαπιστώσει την καταλληλόλητα του εισαγγελέα Kasaj να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Ωστόσο μετά την ενημέρωση του αλβανικού ρεπορτάζ, αναφέρθηκαν πληροφορίες για εμπλοκή του σε παθητική διαφθορά και παράνομη επιρροή σε ποινική διαδικασία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το CISD άλλαξε την έκθεση διαπιστώνοντας την ανεπάρκεια του εισαγγελέα Kasaj σε αυτό το κριτήριο επαναξιολόγησης. Η εισηγήτρια Komici δήλωσε ότι με βάση άλλα στοιχεία των οργάνων επιβολής του νόμου, φαίνεται ότι οι πληροφορίες συνάδουν με τα αποτελέσματα της έρευνα. Ωστόσο, σημείωσε ότι τα ευρήματα και οι εξηγήσεις του θέματος θα αξιολογηθούν στην τελική απόφαση.

Ο εισαγγελέας Kasaj δήλωσε ότι στα υλικά που του δόθηκαν δεν εντόπισε καμία υπόθεση διαφθοράς. «Δούλεψα μόνο με αφοσίωση, επαγγελματισμό και θάρρος», είπε ο χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για την αλλαγή της έκθεσης.

Ακόμη παραδέχτηκε ότι είχε ταξιδέψει με δικαστή για να μοιραστεί τα έξοδα, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε ασκήσει ποτέ επιρροή.

Παρά ταύτα η καθαίρεσή του προχώρησε, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το διεφθαρμένο δικαστικό – εισαγγελικό σύστημα της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου