Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων - Αργυροκάστρου

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων - Αργυροκάστρου

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του τοπικού πανεπιστημιακού ιδρύματος, που σύμφωνα με τους πρυτάνεις τους, Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και Βεκτάσι Μέμα, αποτελεί επιστέγασμα της τριαντάχρονης συνεργασίας των δύο ΑΕΙ, υπογράφτηκε χθες στο Αργυρόκαστρο.

Όπως τονίστηκε από τις δυο πλευρές τα δυο πανεπιστήμια βρίσκονται στην πιο κοντινή γεωγραφική απόσταση μεταξύ των δύο χωρών και ανταποκρίνονται σ΄ έναν χώρο με διαχρονικά κοινά στοιχεία στον πολιτισμό, την οικονομία, την αρχιτεκτονική τα ήθη και τα έθιμα.

Το μνημόνιο αναμένεται να συμβάλει, με την βοήθεια του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην διεθνοποίηση του αντίστοιχου ιδρύματος του Αργυροκάστρου και ταυτόχρονα στην καλύτερη προσέγγιση και ανάπτυξη των όμορων περιοχών.

Η υπογραφή έγινε παρουσία του υφυπουργού Παιδείας της Ελλάδας, κ. Άγγελου Συρίγου και της ομολόγου του, υφυπουργού Παιδείας της Αλβανίας, κ. Έβις Κούσι, εκπροσώπων των διπλωματικών σωμάτων των δύο χωρών και άλλων παραγόντων οι οποίοι εξέφρασαν την άμεση πολιτική στήριξη των κυβερνήσεων των δυο χωρών στην υλοποίηση του μνημονίου.

Με την ευκαιρία, συζητήθηκαν και θέματα που προέκυψαν τελευταία στον εκπαιδευτικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών, όπως η υποβαθμισμένη αναγνώριση από αλβανικής πλευράς των ελληνικών πανεπιστημιακών πτυχίων.

Κατά την παραμονή στο Αργυρόκαστρο ο κ. Συρίγος περιόδευσε στις περιοχές της εθνικής ελληνικής μειονότητας, όπου είχε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου