Πάρκαρες παράνομα στα Σπήλια; 50.000 λεκ πρόστιμο


Γερανός σε επιφυλακή για να "τσιμπήσει" τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα


Ένα νέο μέτρο θέσπισε ο δήμαρχος της Χιμάρας Γιώργος Γκόρος για να ενισχύσει το "άδειο" ταμείο του δήμου. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου η πόλη ξεχειλίζει από κόσμο και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας εως και τα μεσάνυχτα, θα υπάρχει σε ετοιμότητα γερανός της δημοτικής αστυνομίας. Όσα οχήματα έχουν παρκάρει παράνομα θα ρυμουλκούνται έως τον μώλο. Εκεί θα είναι ο χώρος όπου θα φυλάσσονται όλα τα οχήματα των παραβατών και το μπιλέτο που θα πρέπει να πληρώσει ο κάτοχος ώστε να παραλάβει το όχημα ανέρχεται στα 50.000λεκ .


Το μέτρο αυτό υπόσχεται να ανακουφίσει την χαώδη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη όμως δεν προβλέπει κάποια "ειδική" μεταχείριση για τους μόνιμους κατοίκους. Έτσι όποιος μένει μέσα στα Σπήλια θα πρέπει να παρκάρει το αμάξι του σε μακρινό σημείο που δεν του παρέχει ασφάλεια καθώς δεν έχει οπτική επαφή. Η μοναδική εναλλακτική λύση, μοιάζει να είναι η χρήση των ιδιωτικών πάρκινγκ. Δυστυχώς όμως οι θέσεις τους δεν είναι επαρκείς συγκριτικά με την αυξημένη ζήτηση με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος στην απελπισία του να παρατάει το αυτοκίνητο όπου βρει.

Ίσως μια καλύτερη λύση, μιας και θέλουμε να προσελκύσουμε τουρισμό, θα ήταν η λειτουργία δημοτικού πάρκινγκ. Θα μπορούσε κάλλιστα ο μώλος ή κάποιο άλλο σημείο να χρησιμοποιηθεί γι' αυτό τον σκοπό. Είναι σίγουρα πιο έντιμο να δώθει μια λύση στο πρόβλημα πρώτα και μετά να προβούμε σε κυρώσεις και πρόστιμα στους παραβάτες.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου