Σε δύσκολες συνθήκες ζουν οι κάτοικοι της Αρδάσοβας του Δήμου Φοινικαίων

Σε δύσκολες συνθήκες ζουν οι κάτοικοι της Αρδάσοβας του Δήμου Φοινικαίων

Υπό δύσκολες συνθήκες ζουν 70 κάτοικοι του χωριού Αρδάσοβα στο Δήμο Φοινικαίων στους Άγιους Σαράντα.

Σε ρεπορτάζ του αλβανικού ABC News, οι άνθρωποι παραπονιούνται για τις συχνές διακοπές ρεύματος και την έλλειψη νερού τις περισσότερες φορές, κάτι που φυσικά συμβαίνει και σε άλλα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Εκτός αυτού κάνουν λόγο για έλλειψη επενδύσεων στην περιοχή της, κάτι που φυσικά και οδηγήσει στην εγκατάλειψη και τον μαρασμό.

«Μας λείπει νερό, δεν έχουμε τις συνθήκες όπως πρέπει. Τα φώτα (ρεύμα) επίσης. Πολλές φορές η ενέργεια διακόπτεται όταν αρχίζει η βροχή. Οι γραμμές είναι πολύ παλιές, είναι παλιές. Έχουμε πρόβλημα με τα φώτα, οι εγκαταστάσεις είναι από το κομμουνιστικό σύστημα. Είπαν ότι θα κάνουν υποσταθμό, αλλά ακόμα».

Σε αντίθεση με πολλά άλλα χωριά στην Αρδάσοβα, υπάρχει κέντρο υγείας, αλλά δεν υπάρχει κανένας για να παράσχει τις ιατρικές του υπηρεσίες.

«Έχουμε κέντρο υγείας, αλλά μας λείπουν γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό έρχεται από το άλλο χωριό. Θα πάρω το αυτοκίνητό μας και θα φύγω για τους Αγ. Σαράντα», αναφέρει ένας από τους κατοίκους.

Τα παιδιά των ηλικιωμένων που έχουν ξενιτευτεί είναι τα μόνα που θυμούνται να κάνουν επενδύσεις στο χωριό. Πριν λίγα χρόνια έδωσαν χρήματα για την αποκατάσταση του δρόμου, ωστόσο όπως φαίνεται, τα προβλήματα παραμένουν ανεπίλυτα και οι λιγοστοί πια κάτοικοι του χωριού ζούνε σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

Δυστυχώς η εγκατάλειψη στην ΕΕΜ φαίνεται να αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο για ανάπτυξη έστω των βασικών παροχών, όπως η ηλεκτρική ενέργεια και το νερό, ωστόσο οι διακοπές ρεύματος και το άθλιο οδικό σύστημα, δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου