Αλβανία: Ο Μέτα ζητά πειθαρχική εξέταση κατά του μέλους του Συνταγμ. Δικαστηρίου

Αλβανία: Ο Μέτα ζητά πειθαρχική εξέταση κατά του μέλους του Συνταγμ. Δικαστηρίου

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, απευθύνθηκε σήμερα μέσω επίσημης επιστολής του στο Ειδικό Εφετείο, ζητώντας την έναρξη πειθαρχικής εξέταση κατά του μέλους του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Fiona Papajorgji, για σοβαρές επαγγελματικές και ηθικές παραβάσεις που, σύμφωνα με τον αρχηγό του αλβανικού κράτους, επηρεάζουν την εικόνα του συνταγματικού δικαστή.

«Οι διατάξεις αυτές σε σύγκριση με τις περιστάσεις του γεγονότος, τα στοιχεία που ελήφθησαν σύμφωνα με τη μορφή που απαιτεί ο νόμος και με τα οποία αναγνωρίστηκε επίσημα πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Συνταγματικό Δικαστήριο, τα οποία μας υποχρεώνουν να διαβιβάσουμε αυτές τις πληροφορίες συνοδευόμενες από πειστικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν περισσότερα από αρκετά στοιχεία ότι ένας ή περισσότεροι δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου έχουν διαπράξει σοβαρές επαγγελματικές και ηθικές παραβιάσεις που δυσφημούν τη θέση και την εικόνα του δικαστή κατά τη διάρκεια της άσκηση της εντολής, δραστηριότητα αντίθετη προς τις επιταγές του νόμου αριθ. 8577/2000, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 128 του Συντάγματος και του άρθρου 10, 10/α του ν. αρ. 8577/2000», αναφέρει απόσπασμα επιστολής.

Ακόμη αναφέρεται στην απόφαση για τις εκλογές της 30ης Ιουνίου, με την οποία αποφασίστηκε να απορριφθεί το αίτημα του Συνδέσμου Δήμων, να κηρυχθούν αντισυνταγματικές.

«Μετά την εξέταση ολόκληρου του φακέλου του δικαστηρίου που μας διαβιβάστηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και γεγονότα που καθιστούν υποχρεωτική τη διαβίβαση αυτών των πληροφοριών συνοδευόμενων από πειστικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν περισσότερα από αρκετά στοιχεία ότι ένας δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου και συγκεκριμένα η κα Fiona Papajorgji και εισηγήτρια της υπόθεσης έχει διαπράξει σοβαρές επαγγελματικές και ηθικές παραβιάσεις που δυσφημούν τη θέση και την εικόνα του δικαστή κατά την άσκηση της εντολής. Ως αποτέλεσμα του φακέλου, υπάρχει η υποψία μας ότι στη δραστηριότητα αυτή, αντίθετα με τις επιταγές του νόμου αρ. 8577/2000, ενδέχεται να εμπλέκονται πολλά άλλα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Τα στοιχεία αυτά σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 128 του Συντάγματος και του άρθρου 10, 10/α του νόμου αρ. 8577/2000», αναφέρει η επιστολή Μέτα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου