Διάκριση μαθητών του «ΟΜΗΡΟΥ» Κορυτσάς σε Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού

Διάκριση μαθητών του «ΟΜΗΡΟΥ» Κορυτσάς σε Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού

Η Γενική Πρόξενος κα Μαγδαληνή Νικολάου επισκέφθηκε, μαζί με την Αν/τρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Κάτσενου, στις 14/1/2022, το εκπαιδευτήριο "ΟΜΗΡΟΣ" Κορυτσάς για τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος. Με την ευκαιρία αυτή η κα Νικολάου παρέδωσε λευκώματα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας (Υπουργείο Εξωτερικών)και της Παιδικής Πινακοθήκης της Ελλάδος (σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για την Νεότητα (ΙΒΒΥ), σε συνέχεια διοργάνωσης (Μάρτιος 2020), Διεθνούς Διαγωνισμού Ζωγραφικής για την Ομογένεια, με θέμα «Κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ».

Περίπου 3.520 παιδιά, από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών και έστειλαν τις υπέροχες ζωγραφιές τους. 125 από τις ζωγραφιές αυτές επελέγησαν, ως οι καλύτερες, για να κοσμήσουν το ειδικό αυτό λεύκωμα, που εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων.

Ο «ΟΜΗΡΟΣ» Κορυτσάςεκπροσωπείται όσο κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανά τον κόσμο, στο λεύκωμα αυτό: Μεταξύ των 125 καλύτερων έργων συμπεριλαμβάνονται και εκείνα των μαθητών τουElena Bimbli, Ambra Dajko, Joana Foto, Xhorxhia Matka, Sara Skeja και Katerina Xega.

Συγχαρητήρια! 

Ηγουμενίτσα: Μετέφερε με το ασθενοφόρο 320 κιλά να...
Σαν σήμερα η κήρυξη της Επανάστασης του 1854 στη ν...

Σχετικά άρθρα