Ανακοίνωση ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας και Ένωσης Χειμαρριωτών για τις εξελίξεις στο περιουσιακό

Ανακοίνωση ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας και Ένωσης Χειμαρριωτών για τις εξελίξεις στο περιουσιακό

Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο χρόνιο ζήτημα του περιουσιακού στον τόπο μας. Η πρόσφατη μερική ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής τίτλων ιδιοκτησίας από το κτηματολόγιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πρώτο βήμα με καθυστέρηση πολλών ετών χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως υπάρχει διαφάνεια στις διαδικασίες καθώς βλέπουμε πως για ακόμη μια φορά η αλβανική κυβέρνηση προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δικών της ανθρώπων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση της περιοχής Χάντακα της Χιμάρας, όπου παρόλο που δεν είναι χαρακτηρισμένη ως έκταση καλλιεργήσιμης γης, το κτηματολόγιο εμφανίζει δικαιούχους με βάση τίτλους περί καλλιεργήσιμης γης.

Πέραν αυτού οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές πως η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε για ολόκληρη την περιοχή της Χιμάρας, συγκεκριμένα ενώ σε Παλάσα και Λούκοβο η διαδικασία προχωρά γρήγορα, στις Δρυμάδες βρίσκεται μόλις στο 25%, στη Χιμάρα στο 20% ενώ για Κηπαρό, Νίβιτσα και Άγιο Βασίλη δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη τίποτα.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας να δείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον για τις περιουσίες τους καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ήδη το κτηματολόγιο έκανε γνωστό πως υπάρχει προθεσμία 45 ημερών από την δημοσίευση των χαρτών για τυχόν καταγγελίες σε περίπτωση αξιώσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, από την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, στα γραφεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας θα βρίσκονται εξιδεικευμένοι νομικοί σύμβουλοι με σκοπό να βοηθήσουν και να κατευθύνουν αφιλοκερδώς όλους τους κατοίκους.

OMONOIA Χιμάρας

Ένωση Χειμαρριωτών

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου