Χιμάρα: Το Κτηματολόγιο της Αλβανίας συνεχίζει την καταγραφή των ακινήτων

Χιμάρα: Το Κτηματολόγιο της Αλβανίας συνεχίζει την καταγραφή των ακινήτων

Το Αλβανικό Κτηματολόγιο αναφέρει πως ολοκλήρωσε με επιτυχία την αρχική διαδικασία εγγραφής για τα τετράγωνα I και II της κτηματολογικής ζώνης 2518 στο Λούκοβο της Χιμάρας με 1234 ακίνητα, από τα οποία περίπου 800 αφορούν γεωργική γη, ενώ τα άλλα είναι κατοικίες και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης και γεωργική γη.

«Από σήμερα όλοι οι κάτοχοι τίτλων, που έχουν υποβάλει πλήρη δικαιολογητικά, πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην κυβερνητική πύλη e-Albania για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας», αναφέρει το Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας εκδίδονται πιστοποιητικά ιδιοκτησίας σε ολόκληρη την περιοχή του Λουκόβου.

Όπως αναφέρει το ΑΤΑ, το Αλβανικό Κτηματολόγιο ενημέρωσε επίσης ότι από σήμερα ξεκινά η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για την περιοχή της Παλάσας και της πόλης της Χιμάρας.

Ειδικότερα, για το τετράγωνο Ι της κτηματογράφησης 1952 στη Χιμάρα με 1923 ακίνητα, εκ των οποίων 1177 ιδιωτικές αγροτικές εκτάσεις, καθώς και για τη ζώνη κτηματογράφησης 2863 στην Παλάσα με 1159 ακίνητα συνολικά εκ των οποίων 646 αφορούν γεωργική γη.

«Σε διάστημα 45 ημερών, όλοι οι πολίτες που έχουν ακίνητη περιουσία σε αυτές τις κτηματολογικές ζώνες μπορούν να εμφανιστούν για να συμβουλευτούν τα στοιχεία ιδιοκτησίας και σε περίπτωση που έχουν αξιώσεις μπορούν να υποβάλουν καταγγελία/αίτημα στo Αλβανικό Κτηματολόγιο (ASHK), στο γραφείο δημόσιας διαβούλευσης, στο επίσημα email ή ταχυδρομικώς», ενημερώνει το Κτηματολόγιο.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους 45 ημέρες για να συμβουλευτούν τους αναλυτικούς χάρτες ιδιοκτησίας που έχει ετοιμάσει το Κτηματολόγιο. Μετά την προθεσμία αυτή θα ξεκινήσει η διανομή πιστοποίησης περιουσιακών στοιχείων και σε αυτές τις περιοχές.

Η αρχική εγγραφή στο Νότο της χώρας υπαγόταν σε 7 κτηματολογικές ζώνες με περίπου 15.000 ακίνητα συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών παραθαλάσσιων χωριών, Δρυμάδες, Βούνο, Χιμάρα, Παλάσα, Λιάτες, και Λούκοβο.

Η αρχική εγγραφή έχει ξεκινήσει και έχει εγκαταλειφθεί 2 φορές όλα αυτά τα χρόνια, ενώ είναι η τρίτη φορά που ξεκινάει αυτή η διαδικασία εδώ και ένα χρόνο και αυτή τη φορά ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Τα χρονοδιαγράμματα που θέτουν οι αλβανικές αρχές, καθώς και η παράλληλη κύρωση των νόμων που υφαρπάζουν στην περιοχή της Χιμάρας τεράστιες παραθαλάσσιες εκτάσεις, αποτελούν στοιχεία ενός καλά οργανωμένου σχεδίου καταπατήσεων στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου