Μπελέρης: «Πλαστογραφίες περιουσιών στην Χιμάρα - Δυο μέτρα και δυο σταθμά από την κυβέρνηση Ράμα»

Μπελέρης: «Πλαστογραφίες περιουσιών στην Χιμάρα - Δυο μέτρα και δυο σταθμά από την κυβέρνηση Ράμα»

Τον τελευταίο καιρό έχουν δει το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις πλαστογραφίας όπου διάφοροι συμπολίτες μας κατηγορούνται από την εισαγγελία ότι έχουν συνέργεια σε πλαστογραφίες και έχουν επωφεληθεί από αυτές. Τη Δευτέρα 13/12/2021 η εισαγγελία αποφάσισε την προφυλάκιση πέντε συμπολιτών μας και άλλα περιοριστικά μέτρα σε άλλους τόσους. Κρίνεται απαραίτητο να ξεκαθαριστεί ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε γνώση της δικογραφίας και σε ποιο βαθμό ενέχονται οι συμπολίτες μας. Επομένως, δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε a priori στην ποινική έκφανση του ζητήματος. Όπως όλοι γνωρίζετε πάμπολλες περιπτώσεις υφαρπαγής περιουσιών, πλαστογραφήσεις και παράνομες αγοραπωλησίες έχουν δημοσιευτεί και στο παρελθόν, αλλά η εισαγγελία δεν επέδειξε τον ίδιο ζήλο και ευαισθησία για την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής περιπτώσεις:

  1. Επωνύμως είχε καταγγελθεί ο πρώην βουλευτής A.X. του ΣΚ και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας που έλεγχε τις υποθέσεις διαφθοράς στο περιουσιακό, για απόκτηση 12.000 μέτρων έκτασης στο χωριό Δρυμάδες.
  2. Ο πρώην εισαγγελέας Αυλώνας με καταγωγή από την Ντίμπρα, Ρ.Τ., ο οποίος έχει καθαιρεθεί από τα καθήκοντα του για απόκρυψη περιουσίας. Ο συγκεκριμένος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης 5000 μέτρων έκτασης, επίσης στις Δρυμάδες.
  3. Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΣΚ (διαφόρων κυβερνήσεων), Μπ. Μπ., είχε εγγράψει στο υποθηκοφυλακείο περιουσία στο χωριό Δρυμάδες, ενώ έχει αγοράσει ένα αγροτεμάχιο ελαιώνα το οποίο είχε μεταφέρει σε παραθαλάσσια βραχώδη περιοχή. Ήταν η πρώτη εγγραφή στην περιοχή Χειμάρρας με τον περιβόητο νόμο 20/20.

Υπάρχουν και άλλες πάρα πολλές περιπτώσεις που δεν θα θέλαμε για ευνόητους λόγους να απαριθμήσουμε. Οι ανωτέρω αναφερθείσες είναι οι πιο κραυγαλέες που έχουν συμβεί κατά την περίοδο της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Φυσικά, η ποινική αντιμετώπιση που είχαν οι τρεις εν λόγω κύριοι, ουδεμία σχέση έχει με την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι συμπατριώτες μας.

Είναι γνωστό ότι στην περιοχή της Χειμάρρας δεν έχει γίνει η εγγραφή των περιουσιών στο υποθηκοφυλακείο, λόγω της απροθυμίας το κράτους να εγγράψει τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες. Μέχρι τα μέσα του 2013 οι εγγραφές (ειδικού σκοπού) στο υποθηκοφυλακείο δεν ξεπερνούσαν τις 10 στο σύνολο. Μετά το 2013 και την ανάληψη της κυβέρνησης από τον κύριο Ράμα, οι περιπτώσεις αυτές έχουν εκατονταπλασιαστεί. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των περιουσιών είναι ότι έχουν καταλήξει σε ιδιοκτήτες που ουδεμία σχέση έχουν με την περιοχή.

Είναι πασιφανές ότι οι τελευταίες συλλήψεις επιδιώκουν κάθε άλλο παρά την απόδοση δικαίου. Ακόμα και αν ευσταθούν οι κατηγορίες που απήγγειλε η εισαγγελία διαφθοράς και ειδικών κακουργημάτων (SPAK), πρόκειται για μια ξεκάθαρη δυσμενή διάκριση. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να απαλλάξουμε από τις όποιες ευθύνες τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (ίσα – ίσα έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, διότι με σκοπό το όφελος – που τελικά δεν ήρθε – στήριξαν τις συγκεκριμένες τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις που ασκούσαν τέτοιες πολιτικές), απλά θεωρούμε ότι είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι της μεγάλης λεηλασίας που γίνεται στις περιουσίες των ντόπιων Ελλήνων κατοίκων.

Η μη-ολοκλήρωση της πρώτης εγγραφής περιουσιών από το υποθηκοφυλακείο και η μη-δημοσίευση των χαρτών είναι μέρος του ίδιου σχεδίου που έχει ως απώτερο σκοπό να αλλάξουν χέρια οι περιουσίες αυτές,

Διονύσης Φρέντη Μπελέρης
Πρόεδρος παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου