Συχνές διακοπές ρεύματος στην ΕΕΜ παρά την αύξηση παραγωγής ενέργειας στην Αλβανία

Συχνές διακοπές ρεύματος στην ΕΕΜ παρά την αύξηση παραγωγής ενέργειας στην Αλβανία

Η Αλβανική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας (KESH) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στη χώρα, αύξησαν τις εισροές νερού στο φράγμα του Δρίνου στα 790 m3/s, ενώ η παραγωγή ρεύματος αγγίζει σχεδόν τα 15.300 MW/h.

Επίσης η ίδια αύξηση παρατηρείται και σε άλλους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της Αλβανίας, πράγμα που έχει ανεβάσει στα ύψη την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε πλήρη αντίθεση με τα παραπάνω, κινείται όλο αυτό το διάστημα η κατάσταση με την ηλεκτρική ενέργεια σε περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπου οι συχνότατες διακοπές εξουθενώνουν τους κατοίκους.

Ήδη πρόσφατα είχαμε και το τραγικό περιστατικό με το θάνατο παιδιού στην περιοχή της Δρόπολης, που οφείλονταν σε φωτιά που προκλήθηκε από κερί που χρησιμοποιήθηκε για το φωτισμό του σπιτιού του.

Το άθλιο ηλεκτρικό δίκτυο (με ελάχιστες εξαιρέσεις σε κάποια από τα χωριά της ΕΕΜ), το οποίο συντηρείται κατά καιρούς με τρόπο μάλλον κάτω του μετρίου και οι ισχυρές καταιγίδες, λίγο πριν τη δύση του 2021,συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους ντόπιους.

Αν και οι Έλληνες της μειονότητας αποτελούν τους πρώτους πολίτες στην Αλβανία στην καταβολή των λογαριασμών και όλων των φορολογικών τους, υποχρεώσεων, η αντιμετώπισή τους ως πολίτες «δεύτερης» κατηγορίας, είναι γεγονός.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου