Ο Μακρόν στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας υπό τις απαραίτητες προϋποθέσεις

Ο Μακρόν στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας υπό τις απαραίτητες προϋποθέσεις

Επί τη ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μέσω επιστολς του στον Αλβανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα που μετέδωσε το ΑΤΑ, εξέφρασε την υποστήριξή του στην Αλβανία, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων και αφού η χώρα εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Ακολουθεί η αναφορά του Γάλλου Προέδρου:

«Θέλω οι διμερείς μας σχέσεις να συνεχίσουν να ενισχύονται, ακριβώς στον οικονομικό τομέα, σύμφωνα με τη γαλλική στρατηγική για τα Δυτικά Βαλκάνια που υιοθέτησα το 2019.

Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας να επιβεβαιώσω τη στήριξη της Γαλλίας προς την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Χαιρετίζω τις μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης και του αλβανικού λαού για την εκπλήρωση των όρων που έθεσε το Συμβούλιο σχετικά με τη διεξαγωγή της πρώτης διακυβερνητικής διάσκεψης για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αλβανίας.

Όπως και κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής του Μπρντο, σας διαβεβαιώνω για τη δέσμευση της Γαλλίας για την πραγματοποίηση αυτής της πρώτης διάσκεψης», αναφέρει ο Μακρόν.

Τέλος, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν χαιρετίζει τη στάση της Αλβανίας για πλήρη υποστήριξη της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου