Σύλληψη 68χρονου για παράνομη μεταφορά φαρμάκων μέσω της Κακαβιάς

Σύλληψη 68χρονου για παράνομη μεταφορά φαρμάκων μέσω της Κακαβιάς

Στη σύλληψη ενός 65χρονου προχώρησε η Αλβανική Αστυνομία του Αργυροκάστρου, ο οποίος είναι ύποπτος για εισαγωγή ποσότητας λαθραίων φαρμάκων στην Αλβανία από την Ελλάδα.

Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητό του, οι αστυνομικοί είδαν αρχικά τρεις σακούλες, οι οποίες τράβηξαν την προσοχή των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να κοιτάξουν τι υπήρχε μέσα.

Μετά τη την εξακρίβωση, προέκυψε ότι ο 65χρονος δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που συνόδευαν τη φαρμακευτική αγωγή προχωρώντας έτσι στην σύλληψή του.

Η αξία των φαρμάκων σύμφωνα με την αστυνομία είναι περίπου 500 ευρώ.

«Ειδικοί του Τμήματος Διερεύνησης Οικονομικού-Οικονομικού Εγκλήματος παρέπεμψαν τα υλικά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυροκάστρου ημεδαπό Y. H. 65 ετών, κάτοικο Γοραντζής (Καλογοραντζής) Αργυροκάστρου, διότι στον οδικό άξονα Κακαβιάς - Αργυροκάστρου, πλησίον του χωριού των Σωφρατίκων, από τον έλεγχο που ασκήθηκε στο όχημά του, βρέθηκαν τρεις πλαστικές σακούλες με ιατρικά φάρμακα.

Σε βάρος του ανωτέρω ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη διότι εικάζεται ότι τα ιατρικά αυτά φάρμακα εισήχθησαν λαθραία στη Δημοκρατία της Αλβανίας από το Τελωνείο της Κακαβιάς, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 500 ευρώ.

Τα υλικά με την ευθύνη του πολίτη Y.H. πέρασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυροκάστρου για τις περαιτέρω ενέργειες», ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Το θέμα των φαρμάκων στην Αλβανία, αλλά και στις περιοχές της Ελληνικής μειονότητα αποτελεί διαχρονικά ένα πραγματικό πρόβλημα καθώς πολλοί Βορειοηπειρώτες, αλλά και Αλβανοί δεν εμπιστεύονται τα αλβανικά σκευάσματα, πράγμα που οδηγεί κάποιους σε ανάλογες ενέργειες όπως η παραπάνω, με σκοπό να σωθεί στην κυριολεξία ο κόσμος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου