Η Χιμάρα γιορτάζει τους προστάτες της Ταξιάρχες

Η Χιμάρα γιορτάζει τους προστάτες της Ταξιάρχες

Σήμερα η Ορθοδοξία τιμά όλες τις Ασώματες Δυνάμεις και ο πιστός λαός στο πρόσωπο των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στους οποίους από τα πολύ παλιά χρόνια, έσπευδε για βοήθεια, βρίσκει παρηγοριά.

Με ευλάβεια, με προσευχές, με τάματα και με ιερούς ναούς αφιερωμένους στην χάρη τους, οι Βορειοηπειρώτες βρίσκουν δύναμη για τους αγώνες τους κατά των πολλών δεινών που διαχρονικά υφίστανται.

Ξεκινώντας από το Αργυρόκαστρο, συνεχίζοντας στους Αγίους Σαράντα, προχωρώντας στην Χιμάρα και φθάνοντας μέχρι επάνω στην Μοσχόπολη της Κορυτσάς, θα συναντήσουμε ναούς και παρεκκλήσια αφιερωμένα στους Ταξιάρχες.

Η σημαία της Χιμάρας

Στην περίπτωση της Χιμάρας μας, θα «βρούμε» τους Ταξιάρχες να κοσμούν το Λάβαρο του Αγώνα και να είναι το έμβλημα της σημαίας της πόλης και των περιχώρων της κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

Επίσης στη Χιμάρα συναντάμε και το προάστιο «Μιχαήλι» αφιερωμένο και αυτό στον Ταξιάρχη, ενώ ναό του δεσπόζει ναός σε περίοπτη θέση στα βόρεια του θρυλικού κάστρου της παλιάς Χιμάρας, κτισμένος κατά τον 11ο αιώνα, την εποχή των Κομνηνών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου