Ακυρώθηκε η κατασκευή του αεροδρομίου στο Δήμο Φοινικαίων των Αγ. Σαράντα

Ακυρώθηκε η κατασκευή του αεροδρομίου στο Δήμο Φοινικαίων των Αγ. Σαράντα

Ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο που πριν από μερικούς μήνες είχε ανακοινωθεί πως θα κατασκευάζονταν στο Βρυώνι του Δήμου Φοινικαίων στην είσοδο της πόλης των Αγίων Σαράντα, τελικά ακυρώθηκε. Η αιτία της ακύρωσης του έργου, είναι η έλλειψη προσφορών, καθώς καμία εταιρεία δεν έθεσε συμμετοχή στο διαγωνισμό ανάληψής του.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, ο λόγος για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν η μη υποβολή οποιασδήποτε προσφοράς εντός των προθεσμιών υποβολής προσφορών, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου άνοιξε στις αρχές του Αυγούστου, ενώ σε μια προσπάθεια εξασφάλισης έγκυρων προσφορών, το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας άλλαξε δύο φορές τα κριτήρια και την προθεσμία υποβολής προσφορών, παρατείνοντάς τον έως της 14 Οκτωβρίου, από τις 23 Σεπτεμβρίου που είχε οριστεί αρχικά.

Ωστόσο, παρά τις αλλαγές αυτές, φαίνεται ότι κανένας επενδυτής δεν έδειξε ενδιαφέρον για την υπογραφή 35ετούς σύμβασης και εκτιμώμενης αξίας επένδυσης 34,32 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα γινόταν από την εταιρεία που θα ανακηρύσσονταν νικήτρια στο διαγωνισμό, ενώ μετά το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση, στο τέλος της περιόδου των 35 ετών, οι εργασίες του αεροδρομίου θα μεταφέρονταν στους κρατικούς φορείς.

Επίσης οι συγκεκριμένες απαιτήσεις τόνιζαν την ανάγκη κατασκευής ενός τερματικού σταθμού που θα φιλοξενούσε αρχικά 130 χιλιάδες επιβάτες ετησίως, ενώ μετά από 10 χρόνια θα έφθανε τις 700 χιλιάδες.

Επιπλέον θα είχε κυρίως το προφίλ ενός τουριστικού αεροδρομίου, το οποίο λειτουργεί συνήθως 7-8 μήνες το χρόνο, αλλά σύμφωνα με τις αρχές θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου, για πτήσεις εσωτερικού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου