Καταζητείται ο πρώην διευθυντής του Κτηματολογίου Αυλώνας - Νέα στοιχεία στο φως

Καταζητείται ο πρώην διευθυντής του Κτηματολογίου Αυλώνας - Νέα στοιχεία στο φως

Η Αλβανική Αστυνομία στην Αυλώνα κήρυξε καταζητούμενο τον πρώην διευθυντή της Κρατικής Υπηρεσίας Κτηματολογίου Klodian Troçi, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

Ο Tρότσι αντικαταστάθηκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες από τη θέση αυτή από τον Bardhyl Gjika, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή καθώς εμπλέκεται σε μια σκηνή απάτης μαζί με έναν από τους ειδικούς του Κτηματολογίου. Κατά την έρευνα στο διαμέρισμα του Τρότσι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολυάριθμα υλικά στοιχεία, καθώς και το ποσό 60 χιλιάδων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον φάκελο της Εισαγγελίας, από το 2019 έως το 2021, οι Klodian Troci, Bardhyl Gjika και ο ειδικός στη διεύθυνση διαχείρισης γης, ο Kreshnik Mino συνεργάστηκαν παραποιώντας αρχειακά έγγραφα ιδιοκτησίας και τίτλους ιδιοκτησίας για κατοίκους των χωριών της Χιμάρας και των Δρυμάδων του Δήμου Χιμάρας.

Χθες το δικαστήριο επέβαλε το μέτρο ασφαλείας «σύλληψη και φυλάκιση» για τον Bardhyl Gjika, «εμφάνιση στο Τμήμα» στον ειδικό Kreshnik Mino και «σύλληψη και φυλάκιση» για τον Spiro Duni, ενώ και οι τρεις τους κατηγορούνται για «κατάχρηση εξουσίας» και «παραποίηση επίσημων εγγράφων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αυλώνας, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα, κατά τα έτη 2019 – 2021, έχουν παραποιήσει έγγραφα και τίτλους ιδιοκτησίας στην Χιμάρα και τους Δρυμάδες.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα επιβεβαιώθηκαν ως πλαστά, έπειτα από έρευνα που έγινε από ενδιαφερόμενους πολίτες.

Προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του γεγονότος και η εξατομίκευση της ποινικής ευθύνης, πραγματοποιήθηκε συνεχώς σημαντικός αριθμός ερευνητικών ενεργειών, όπως αναθεώρηση των βιβλίων πρωτοκόλλων, διαχείριση πρακτικών τεκμηρίωσης απόκτησης / χρήσης γης, επανεξέταση μητρώων υποθηκών για Κτηματολογικές Ζώνες στην Αυλώνα, κατασχέσεις εγγράφων στα σχετικά ιδρύματα κ.λπ., από τα οποία έχουν συλλεχθεί αποδεικτικά στοιχεία και στοιχεία που υποστηρίζουν την εύλογη υποψία παραποίησης σημαντικού αριθμού εγγράφων περιουσίας σε αυτό το χρονικό διάστημα

Από την μέχρι τώρα ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων, αποδείχθηκε η ύπαρξη εύλογης υποψίας, βάσει στοιχείων που αποδεικνύουν ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι πολίτες, B.GJ. με την ιδιότητα του διευθυντή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αυλώνας, οK.T. υπό την ιδιότητα του διευθυντή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αυλώνας, καθώς και η K.M. με την ιδιότητα του ειδικού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αυλώνας, για την αντίστοιχη χρονική περίοδο, έχουν εκτελέσει ενέργειες αντίθετες με την τακτική εκτέλεση των καθηκόντων τους, σε συνεργασία, μετά από σημαντικό αριθμό πρακτικών, διαπιστώθηκε από αυτούς ότι τα έγγραφα ιδιοκτησίας των πολιτών, είχαν πλαστογραφημένες παρεμβάσεις στη μορφή και το περιεχόμενο, τα καταμέτρησαν, επιβεβαιώνοντας και προωθώντας τα στους πολίτες.

Για τους σκοπούς της προανάκρισης αυτής της ποινικής διαδικασίας, η Εισαγγελία στο Πρωτοδικείο Αυλώνας διέταξε την κράτηση των πολιτών B.GJ. Κ.Μ. και S.D. οι οποίες εκτελέστηκαν από τις δικαστικές αστυνομικές υπηρεσίες στις 14.10.2021. Κατά την έρευνα στο διαμέρισμα του πολίτη B.GJ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολυάριθμα ουσιώδη στοιχεία, πρακτικές του Περιφερειακού Συμβουλίου Aυλώνας, του Γραφείου της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Προστασίας της Γης των Αγίων Σαράντα, καθώς και 33 πρωτότυποι δικαστικοί φάκελοι, οι οποίοι ανήκουν στο αρχειακό ταμείο του Πρωτοδικείου Αυλώνας.

Από το Πρωτοδικείο Αυλώνας με απόφαση της 17.10.2021 αποφασίστηκε:

Νομική επικύρωση της κράτησης για το άτομο B.GJ.

Εκχώρηση του μέτρου ασφαλείας «Σύλληψη και φυλάκιση», που προβλέπεται από το άρθρο 238 του Ποινικού Κώδικα κατά του υπό έρευνα ατόμου B.GJ. κάτοικος Αυλώνας. ύποπτο για το ποινικό αδίκημα της "Κατάχρησης καθήκοντος", που προβλέπεται από το άρθρο 248 του ΚΠ

Νομική επικύρωση της κράτησης για το άτομο υπό έρευνα Κ.Μ. κάτοικο Αυλώνας.

Εκχώρηση του μέτρου ασφαλείας "Υποχρέωση αναφοράς στη δικαστική αστυνομία", που προβλέπεται από το άρθρο 234 του Ποινικού Κώδικα κατά του υπό έρευνα ατόμου, κατοίκου της Αυλώνας, ύποπτου για το αδίκημα της "Κατάχρησης καθήκοντος", που διαπράχθηκε σε συνεργασία, εφόσον από τα άρθρα 248 και 25 του Ποινικού Κώδικα.

Νομική επικύρωση της κράτησης για το άτομο υπό έρευνα S.D. κάτοικο Χιμάρας.

Επιβολή του μέτρου ασφαλείας «Σύλληψη και φυλάκιση», που προβλέπεται από το άρθρο 238 του Ποινικού Κώδικα κατά του ατόμου S.D. που βρίσκεται υπό έρευνα, ύποπτο για διάπραξη του ποινικού αδικήματος «Παραποίηση γραμματοσήμων ή εντύπων» που διαπράχθηκε σε συνεργασία, που προβλέπεται από τα άρθρα 190/2 του Ποινικού Κώδικα.

Επίσης, σε συνάρτηση με την ποινική αυτή διαδικασία με την υπ' αριθμ. 397 απόφαση της 16.10.2021. του Δικαστηρίου της Επαρχίας Αυλώνα, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε:

1. Εκχώρηση του μέτρου ασφαλείας «σύλληψη και φυλάκιση» που προβλέπεται στο άρθρο 238 του Ποινικού Κώδικα, κατά του πολίτη Κ.Τ., ύποπτου για το ποινικό αδίκημα της «Κατάχρησης καθήκοντος», που διαπράχθηκε σε συνεργασία, που προβλέπεται από τα άρθρα 248 του 25 του Ποινικού Κώδικα. "Αυτό το μέτρο ασφαλείας αποδεικνύεται ότι εκτελέστηκε από τις υπηρεσίες της δικαστικής αστυνομίας στις 17.10.2021.

Οι έρευνες για αυτήν την ποινική διαδικασία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυλώνα, στις 17.10.2021.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου