Ο Ν. Δένδιας παρουσίασε χάρτη των τουρκικών πολεμικών πλοίων και ανέφερε τις παραβιάσεις τους στην Κρήτη

Ο Ν. Δένδιας παρουσίασε χάρτη των τουρκικών πολεμικών πλοίων και ανέφερε τις παραβιάσεις τους στην Κρήτη

Αναφορά στο πρόσφατο επεισόδιο με την τουρκική παραβατικότητα στην Κρήτη έκανε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Εκτός της απλής αναφοράς, στην συνάντησή του με τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών ο Ν. Δένδιας παρουσίασε χάρτη με την παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τα οποία βρίσκονται σε παρά πολύ κοντινή απόσταση (μόλις δέκα μιλίων από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης), προκειμένου να κάνει αισθητό το μέγεθος της πρόκλησης αλλά και τον τουρκικό παραλογισμό που όλο και εντείνεται το τελευταίο διάστημα.

Επίσης, διπλωματικής πηγές, δίνοντας ερμηνεία για την συγκεκριμένη όξυνση της παραβατικότητας, από πλευράς της Τουρκίας, θεωρούν ότι αφορά τον νέο πολιτικό ρόλο που έχει η χώρα του Ερντογάν στο νέο προσφυγικό ζήτημα του Αφγανιστάν.

Παρόλα ταύτα, έγινε υπενθύμιση πως ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αρνήθηκε την συνάντησή του με τον Ερντογάν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώ κα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ζήτησε από την Τουρκία να απομακρύνει τα στρατεύματά της από την Λιβύη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου