Μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή του Πολυφωνικού Συνόλου της Ένωσης Χειμαρριωτών στην Καμαρίνα Πρέβεζας

Μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή του Πολυφωνικού Συνόλου της Ένωσης Χειμαρριωτών στην Καμαρίνα Πρέβεζας

Σύμμαχος στάθηκε ο καιρός το βράδυ του Σαββάτου στην Κοινότητα Καμαρίνα Πρέβεζας, όπου πραγματοποιήθηκε μία εκπληκτική μουσική εκδήλωση με το Πολυφωνικό Σύνολο της Ενώσεως Χειμαρριωτών "ΟΜΟΡΦΗ ΧΙΜΑΡΑ". Όπως μετέδωσε το onprevezanews.gr οι κάτοικοι της Καμαρίνας αλλά και των γύρω περιοχών αγκάλιασαν την εκδήλωση και έδωσαν ένα δυνατό παρών στην πλατεία κρατώντας ωστόσο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις αποστάσεις.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρίνας Θοδωρής Δράκος, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο το Πολυφωνικό Σύνολο της Ενώσεως Χειμαρριωτών "ΟΜΟΡΦΗ ΧΙΜΑΡΑ", όσο και τους Ηπειρώτες μουσικούς και το μουσικό καθητηγή κ. Μιχάλη Ζάμπα για την παρουσία τους.

Για το Ηπειρώτικο τραγούδι μίλησε ο Μιχάλης Ζάμπας, μουσικός-καθηγητής παραδοσιακής μουσικής, ο οποίος μάλιστα στην συνέχεια τραγούδησε Ηπειρώτικα τραγούδια.

Το Ηπειρώτικο Πολυφωνικὸ Τραγούδι, είδος παλαιότατης μουσικής, αποτελεί ζώσα παράδοση και στοιχείο της πολιτιστικής ταυτότητος στην παραμεθόριο Ήπειρο, αλλά και των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Αποτελεί δε ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της παγκόσμιας πολυφωνίας.

Η βραδιά έκλεισε μετρεις μουσικού από τα μέρη της Πρέβεζας. Πιο συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μπάρκας (κλαρίνο), ο Βασίλης Τσούτσουρας (κιθάρα) και ο Αποστόλης Πάνος (ντέφι) σε παραδοσιακά οργανικά, όπου ''ξεσήκωσαν'' τους παρευρισκόμενους με τους ρυθμούς των τραγουδιών τους.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου