Καταγγελία της Ομόνοιας Χιμάρας για επιλεκτικές κατεδαφίσεις περιουσιών Ελλήνων

Καταγγελία της Ομόνοιας Χιμάρας για επιλεκτικές κατεδαφίσεις περιουσιών Ελλήνων

Δελτίο τύπου

Συνεχίζεται η προκλητική στάση της αλβανικής κυβέρνησης έναντι των Ελλήνων της Χειμάρρας. Αυτη τη φορά, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η τουριστική σεζόν, οι μπουλντόζες της αμαρτωλής υπηρεσίας ΙΚΜΤ βρίσκονται ηδη στους Δρυμάδες και απειλούν με κατεδάφιση δυο κτίρια που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, χωρις καμία προειδοποίηση και χωρίς να έχει αποσταλεί κανένα σχετικό έγγραφο. Τα συγκεκριμένα κτίρια διαθέτουν άδεια οικοδόμησης. 

Κρίνουμε προκλητική τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης να στοχοποιεί τα δυο αυτά κτίρια - ακόμα και αν έχουν κάποια παρατυπία - την ώρα που στους Δρυμάδες οργιάζει η παράνομη και αυθαίρετη δόμηση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εν λόγω υπηρεσίας είναι ο γνωστος και μη εξαιρετέος Φατμίρ Μέτα, ο οποίος εδω και χρόνια κατεδαφίζει στην περιοχή της Χειμάρρας μόνο περιουσίες Ελλήνων. 

Σε αυτή την κατάφωρη αδικία είναι ηχηρή η απουσία τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των βουλευτών της περιοχής που υποτίθεται ότι «κόπτονται» για την προστασία των δικαιωμάτων των ντόπιων κατοίκων.

Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να εφαρμόσει την σχετική νομοθεσία και να αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της Χειμάρρας επι ίσοις όροις και χωρίς διακρίσεις – ανεξαρτήτως της εθνικής τους καταγωγής.

Ομόνοια Χιμάρας - 01/09/2021

Εξαρθρώθηκε αλβανική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών σ...
Στους 6.000 ανέρχονται οι αγνοούμενοι του πρώην κα...

Σχετικά άρθρα