Νέα περιοριστικά μέτρα επιβάλλει η Αλβανία στα σύνορά της

vlcsnap-2019-10-19-

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων για την διέλευση των αλβανικών συνόρων ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας.

Τα αυξημένα κρούσματα του Covid-19 στην χώρα, υποχρέωσαν τις αλβανικές υγειονομικές αρχές να αλλάξουν τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, ζητώντας από τους πολίτες να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που πιστοποιούν ότι δεν νοσούν από τον Covid – 19.

Συγκεκριμένα όποιος πολίτης θέλει να περάσει τα αλβανικά σύνορα και να μεταβεί στην Ελλάδα ή και να επιστρέψει στην Αλβανία, από τις 6 Σεπτεμβρίου και έπειτα, θα πρέπει να έχει μαζί του και για το αλβανικό τελωνείο τα εξής:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή rapid test 48ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.

Ουσιαστικά όσα έγγραφα ζητά η Ελλάδα από την δική της πλευρά, από τις 6 Σεπτεμβρίου θα ζητά και η Αλβανία, εκτός όμως από το PLF.

Τέλος, όσον αφορά το εσωτερικό της χώρας, η ώρα κυκλοφορίας των πολιτών στην Αλβανία θα μειωθεί κατά μία ώρα, δηλαδή από τις 06:00 – 24:00 που ήταν θα γίνει 06:00 – 23:00. Επίσης επανέρχεται η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των επισκεπτών στα νοσοκομεία.

Ακόμη, όσοι πολίτες επιστρέφουν στην Αλβανία από το εξωτερικό και δεν έχουν τα παραπάνω έγγραφα θα μπαίνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, οι υγειονομικές αρχές θα διενεργούν τον απαραίτητο έλεγχο και θα τους επιβάλλεται καραντίνα 10 ημερών.

Τα παιδιά έως 6 ετών εξαιρούνται από τα παραπάνω μέτρα.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου