To Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης «παίζει κρυφτό» με την UNESCO στο Αργυρόκαστρο

To Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης «παίζει κρυφτό» με την UNESCO στο Αργυρόκαστρο

Το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης (FSHZH) προχώρησε στην δημοσιοποίηση εικόνων των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Παράκαμψη της παλιάς πόλης του Αργυροκάστρου με σκοπό να προωθήσει στο κοινό το έργο που επιτελεί.

Σε μια ανάρτησή τους οι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο έργο στην σελίδα τους στο Facebook, επαίνεσαν τη συνέχεια στην κατασκευή της παράκαμψης και σημείωσαν παράλληλα πως προχωρά καλά.

«Εν τω μεταξύ, οι εργασίες συνεχίζονται με καλό ρυθμό για την κατασκευή της ιστορικής περιοχής Bypass (Γέφυρα Nanxi-Great Bridge Dunavat)», γράφει το ADF.

Αν και στα τέλη Ιουλίου, η UNESCO ζήτησε επίσημα από την Αλβανική Κυβέρνηση να αναστείλει τις εργασίες έως ότου μια ομάδα εμπειρογνωμόνων να μπορέσει να αξιολογήσει το έργο, ούτως ώστε να δει πόσο επηρεάζει το καθεστώς του Αργυρόκαστρου ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ωστόσο μέχρι σήμερα, η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει καλέσει τους ειδικούς της UNESCO να επισκεφθούν και να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες.

Ακόμη, αλβανικά μέσα που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους πολιτικούς και τοπικούς αξιωματούχους της πόλης, δεν τα κατάφεραν καθώς εκείνοι φαίνεται να τηρούν σιγή ιχθύος. Επίσης η ενοχική τους στάση φαίνεται στην αφαίρεση της σχετικής τους ανάρτησης από το διαδίκτυο.

Όπως φαίνεται η αλβανική κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται να "παίζουν κρυφτό", τόσο με την UNESCO όσο και με τον κόσμο, ο οποίος απορεί με τόσο παιδιάστικες κινήσεις θεσμοθετημένων κρατικών υπηρεσιών της Αλβανίας. Εκείνο που τώρα περιμένουμε, μιας και η UNESCO δεν φαίνεται να προχωρά σε άλλη κίνηση, είναι η επόμενη ανάρτηση με το έργο να έχει τελειώσει.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου