Αίσιο τέλος με τις εκρήξεις στην Δρόπολη - Για γκαζάκια κάνει λόγο το υπουργείο

Αίσιο τέλος με τις εκρήξεις στην Δρόπολη - Για γκαζάκια κάνει λόγο το υπουργείο

Αίσιο τέλος είχες η χθεσινή δύσκολη κατάσταση με την πυρκαγιά που ξέσπασε στους Ραντάντες της Δρόπολης, η οποία έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τόσο τους κατοίκους, όσο και τα σπίτια του οικισμού.

Τα ψηλά δέντρα και η πλούσια βλάστηση σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού συνέβαλαν αρνητικά, ωστόσο η κατάσταση τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

Εκτός αυτούς όπως έγινε γνωστό, οι πυρκαγιά συνοδεύτηκε και από μερικές εκρήξεις, με τους κατοίκους να αναφέρουν στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης πως πρόκειται για πυρομαχικά από την εποχή του ελληνοϊταλικού πολέμου.

Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η ανακοίνωση του αλβανικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο σε χθεσινή σχετική του ανακοίνωση κάνει λόγο για γκαζάκια που μάλλον βρέθηκαν σε σκουπίδια κοντά στην φωτιά.

Αν και οι εκρήξεις που αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι δεν σχετίζονταν με τα γκαζάκια, το Υπουργείο κάνει λόγο για κάτι τέτοιο.

Μήπως τελικά ο απαιτείται ένας σωστός έλεγχος στην περιοχή ούτως ώστε ο τόπος να μην θρηνήσει τυχόν θύματα;

Σχετική έκρηξη πυρομαχικών σημειώθηκε επίσης χθες και στην πόλη Μεμαλίαϊ κοντά στο Τεπελένι.

Πάντως εκείνο που στην προκειμένη περίπτωση έχει άμεση σημασία είναι πως δεν υπήρξαν θύματα και η δύσκολη κατάσταση έλαβε τέλος.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου