Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία της εικόνας του Αγ. Σπυρίδωνα στα Καλύβια του Δήμου Φοινικαίων

Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία της εικόνας του Αγ. Σπυρίδωνα στα Καλύβια του Δήμου Φοινικαίων

Πανηγυρικός Εσπερινός, Αρτοκλασία και Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο χωριό Καλύβια του Δήμου Φοινικαίων στους Αγίους Σαράντα, επί της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου στις 11 Αυγούστου του 1716 στην Κέρκυρα.

Ένα πρωί της 24ης Ιουνίου 1716 μ.Χ. η στρατιά των Τούρκων, πολιόρκησε την πόλη κι απ' την ξηρά κι από τη θάλασσα. Για πενήντα μέρες οι σκληρές μάχες επέφεραν τραγωδία τόσο στους Έλληνες, όσο και στους Βενετσιάνους.

Τότε τα γυναικόπαιδα με πίστη και προσευχή στον Άγιο Σπυρίδωνα ζήτησαν την μεσιτεία του στον Θεό, πράγμα που έγινε, χαρίζοντας στον λαό της Κέρκυρας την νίκη. Εκείνο το βράδυ ξέσπασε καταρρακτώδης βροχή και πολλοί Αγαρηνοί πνίγηκαν. Η ελληνική περίπολος που έκανε αναγνωριστικές επιχειρήσεις, για να εξακριβώσει από που οι εχθροί θα επιτίθεντο, βρήκε τα χαρακώματα των Τούρκων γεμάτα νερό από τη βροχή και πολλούς Τούρκους στρατιώτες πνιγμένους μέσα σ' αυτά.

Όλοι οι ορθόδοξοι στην Βόρειο Ήπειρο και ιδιαίτερα εκείνοι στα παράλια των Αγίων Σαράντα και της Χιμάρας, τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη στον Άγιο Σπυρίδωνα, ενώ έχουν αφιερώσει στην μνήμη του ιερούς ναούς και παρεκκλήσια. Ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε οι λιτανείες των ιερών και οσίων μας, δίνουν θάρρος και στηρίζουν την πίστη των χριστιανών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου