Αισθητά περιορισμένη η επιστροφή των Βορειοηπειρωτών στον τόπο τους - Άνοδος του ξένου τουρισμού

Αισθητά περιορισμένη η επιστροφή των Βορειοηπειρωτών στον τόπο τους - Άνοδος του ξένου τουρισμού

Αν και έχουμε διανύσει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αυτό το καλοκαίρι τόσο στην Βόρειο Ήπειρο, όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου, φαίνεται να είναι μεν καλύτερο από το περσινό, αλλά πρωτόγνωρο σε σχέση με άλλα που πέρασε ο τόπος μας.

Οι μήνες του καλοκαιριού βοηθούν τον τόπο μας να «αναστηθεί» έστω και περιοδικά, η πανδημία δυστυχώς επέφερε νέες δυσκολίες, με τους ντόπιους να μην είναι τόσο αισιόδοξοι και τους ξενιτεμένους να διστάζουν σε μεγάλο ποσοστό να έρθουν για διακοπές στην γενέτειρά τους.

Αν και αρκετοί Βορειοηπειρώτες φαίνεται να έχουν περάσει αυτό το διάστημα τα σύνορα, ωστόσο το ποσοστό που έχει έρθει στον τόπο, είναι αισθητά χαμηλό, ενώ φαίνεται το κενό τους να το καλύπτουν τουρίστες από ξένες χώρες.

Ιδιαίτερα στα παράλια της χώρας, από τους Αγίους Σαράντα και μέχρι την Χιμάρα, αίσθηση προκαλεί η παρουσία ξένων τουριστών, οι οποίοι επωφελούμενοι την άρση των περιοριστικών μέτρων από την Αλβανία, άδραξαν την ευκαιρία για να κάνουν εδώ τις διακοπές τους.

Οπότε συγκριτικά με τους ξενιτεμένους που κάθε χρόνο έρχονται στα μέρη τους, οι ξένοι τουρίστες φέτος φαίνεται να είναι περισσότεροι.

Εκείνο που μάλλον ανησυχεί τόσο τους Βορειοηπειρώτες, όσο και τους υπόλοιπους πολίτες της Αλβανίας, είναι το γεγονός της μη σταθερής κατάστασης σχετικά με τα anti – covid μέτρα στα ελληνο – αλβανικά σύνορα, αλλά και τον φόβο που υπάρχει μιας και η Αλβανία δεν τηρεί αυτό το διάστημα κανένα μέτρο περιορισμού (πλην του νυχτερινού ωραρίου με την παύση της μουσικής) πράγμα που βρίσκει τους ανθρώπους εκτεθειμένους στην πανδημία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου