Νέα πρόκληση από αλβανική εκπομπή εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Νέα πρόκληση από αλβανική εκπομπή εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Ούτε ιερό, ούτε και όσιο έχουν κάποιοι Αλβανοί «δημοσιογράφοι» οι οποίοι συνεχίζουν να προκαλούν και να προσβάλλουν με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες κατοίκους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητα στην Δρόπολη και συγκεκριμένα στο κεφαλοχώρι της Δερβιτσάνης.

Όπως έγινε και πριν έναν χρόνο από εκπομπή μεγάλου αλβανικού καναλιού της Αλβανίας, όπου μια δημοσιογράφος προκαλούσε ηλικιωμένους κατοίκους της Δερβιτσάνης επειδή μιλούσαν ελληνικά και αυτή τη φοράένα άλλο αλβανικό κανάλι στέλνει τους δημοσιογράφους του με σκοπό να προκαλέσουν και πάλι το ρατσισμό και το μίσος.

Ξεκινώντας από την είσοδο του χωριού και με ύφος η εκπομπή "Ora Verore" (Καλοκαιρινή Ώρα) και ο Αλβανός δημοσιογράφος «απορεί» γιατί ένα χωριό στην Αλβανία έχει ελληνική πινακίδα. Επίσης προσπαθώντας και πάλι να προσβάλλει ρωτάει κάτοικο του χωριού γιατί μιλάει ελληνικά, ενώ εκείνος του απαντά πως ελληνικά μιλάνε από πάντα και διδάσκονται και στο σχολείο τους την ελληνική γλώσσα.

Επίσης ακόμη ένας άλλο κάτοικος συμπληρώνει πως η Ελληνική είναι μητρική γλώσσα της περιοχής και πως είναι (τυπικά) αναγνωρισμένοι ως ελληνική μειονότητα.

Στη συνέχεια ο Αλβανός δημοσιογράφος επιμένει να ρωτά εάν τα ελληνικά που μιλάνε οι κάτοικοι έχουν επιβληθεί στην περιοχή με κάποιο συμβόλαιο ή παίρνοντας από την Ελλάδα κάποια σύνταξη.

Και όλα αυτά γίνονται παραβιάζοντας το δικαίωμα των ανθρώπων να μην θέλουν να εμφανιστούν στον φακό.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως η νοημοσύνη των συγκεκριμένων τύπων έχει πραγματικά «πιάσει πάτο», μιας και δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τα αυτονόητα, ή απλά τα κατανοούν και θέλουν να προκαλέσουν τις εντυπώσεις, κερδίζοντας μερικά λεπτά υψηλής τηλεθέασης. Επίσης στην Αλβανία εν έτει 2021 αρκετοί δεν θέλουν να «χωνέψουν» την ύπαρξη των γηγενών Ελλήνων στην χώρα.

Οι αρμόδιοι που έχουν θέσει ως στόχο να εντάξουν μια τέτοια χώρα στην ΕΕ, θα πρέπει να καταλάβουν πως τέτοια περιστατικά προκλήσεων κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δεν είναι μεμονωμένα. Η πρόκληση φαίνεται να είναι καλά οργανωμένη και τροφοδοτημένη εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα είναι ποιός επιτέλους θα επιληφθεί και θα λάβει σοβαρά όλα όσα συμβαίνουν. 

Ακολουθεί το βίντεο: 

Φωτιές στο Λιβάδι της Χιμάρας
«Σείστηκαν» τα Γιάννενα κατά την υποδοχή του Στέφα...
 

Σχόλια 4

Ροβε Τρίτη 03 Αυγούστου 2021, 22:56

Όλοι αλβανοί είναι εκεί.και άλλοι τόσοι στην Ελλάδα.πριν επιβληθεί η ελληνική γλώσσα στην Ελλάδα όλοι αλβανικά μιλούσαν.

Όλοι αλβανοί είναι εκεί.και άλλοι τόσοι στην Ελλάδα.πριν επιβληθεί η ελληνική γλώσσα στην Ελλάδα όλοι αλβανικά μιλούσαν.
Επισκέπτης Δευτέρα 09 Αυγούστου 2021, 15:05

Ρε την παλεύεται με αυτά που λέτε εκεί;;; Ποια αλβανικά και ποια Αλβανία ρε;;; Ρε συνέλθετε λίγο!

Ρε την παλεύεται με αυτά που λέτε εκεί;;; Ποια αλβανικά και ποια Αλβανία ρε;;; Ρε συνέλθετε λίγο!
Πύρρος Κυριακή 08 Αυγούστου 2021, 04:46

Ροβε, τα αλβανικά είναι μια τοπική ινδοευρωπαική γλώσσα που και οι ίδιοι γλωσσολόγοι δεν ξέρουν από που κρατάει η σκούφια της. Τα ελληνικά δεν σταμάτησαν ποτέ να μιλιούνται τόσο στα βαλκάνια όσο και στην Μικρά Ασία γιατί είναι μια γλώσσα πολύ αρχαία τουλάχιστον 3000 χρόνια παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου. Έχετε μια ιστορία, έχουμε και εμείς δικαίωμα να κρατήσουμε ότι είναι δικό μας. Τέλος στο όλοι αλβανοί είναι εκεί, άλλα λένε τα τεστ dna τόσο σε αλβανούς, όσο και σε τούρκους.

Ροβε, τα αλβανικά είναι μια τοπική ινδοευρωπαική γλώσσα που και οι ίδιοι γλωσσολόγοι δεν ξέρουν από που κρατάει η σκούφια της. Τα ελληνικά δεν σταμάτησαν ποτέ να μιλιούνται τόσο στα βαλκάνια όσο και στην Μικρά Ασία γιατί είναι μια γλώσσα πολύ αρχαία τουλάχιστον 3000 χρόνια παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου. Έχετε μια ιστορία, έχουμε και εμείς δικαίωμα να κρατήσουμε ότι είναι δικό μας. Τέλος στο όλοι αλβανοί είναι εκεί, άλλα λένε τα τεστ dna τόσο σε αλβανούς, όσο και σε τούρκους.;)
Πετρος Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, 13:24

πως δεν εχει ντροπη ενας αδιαβαστος παρουσιαστης της τηλεορασης

πως δεν εχει ντροπη ενας αδιαβαστος παρουσιαστης της τηλεορασης:)
Επισκέπτης
Τετάρτη 26/01/22, 10:38

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη