Περιοδική επιστροφή των Βορειοηπειρωτών - Χωρίς αισθητά περιοριστικά μέτρα η Αλβανία

Περιοδική επιστροφή των Βορειοηπειρωτών - Χωρίς αισθητά περιοριστικά μέτρα η Αλβανία

Επανέρχεται δειλά – δειλά το καλοκαιρινό κλίμα στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου, με τον ερχομό των ξενιτεμένων από την Ελλάδα να αυξάνεται και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Αλβανία να επηρεάζουν κάπως θετικά την κατάσταση στις κινήσεις τους, αν και θα πρέπει να προσέξουν πολύ τις συναναστροφές τους σε μια χώρα που δεν εφαρμόζει σχεδόν καθόλου τα περιοριστικά μέτρα.

Ταυτόχρονα οι αλβανικές υγειονομικές υπηρεσίες έχουν επιδοθεί σε εκστρατεία εμβολιασμού και το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε πως ο Αύγουστος θα αποτελέσει τον ανοικτό μήνα εμβολιασμού με σκοπό να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Μέχρι στιγμής στην Αλβανία έχουν χορηγηθεί πάνω από 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίων anti – covid, με πάνω από 500 χιλιάδες πολίτες να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στην Αλβανία ανέρχονται σε πάνω από 133 χιλιάδες (σε μια χώρα 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων) και οι νεκροί λόγω του κορωνοϊού υπολογίζονται περίπου στις 2,5 χιλιάδες

Σύμφωνα με το Our World in Data, το 23,13% του πληθυσμού της Αλβανίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, ενώ η εκστρατεία του Υπουργείου Υγεία αυτό το διάστημα κατευθύνεται πιο έντονα σε άτομα 18 ετών, καθώς και στους φοιτητές που αναμένεται να καθίσουν στα φοιτητικά έδρανα της χώρας και του εξωτερικού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εμβολιασμού πολλών νέων σήμερα στην Κορυτσά, οι οποίοι εμβολιάστηκαν όπως είπαν και γιατί θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό λόγω σπουδών, αλλά και γιατί νιώθουν να απειλούνται από την μετάλλαξη «Δέλτα».

Όσο για τα πιο μικρά κέντρα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, η περίοδος του Αυγούστου, με ή χωρίς τα παραδοσιακά πανηγύρια, αποτελεί μια καλή ευκαιρία ώστε να βρεθούν και πάλι κοντά στον τόπο τους και τους ανθρώπους τους που περάσαν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο υγειονομικής και όχι μόνο, απομόνωσης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατασκευάσει φυλακή στην Αλ...
Σαν σήμερα το 1943 η σφαγή 27 Βορειοηπειρωτών στην...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, 17:36

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη