Νέα επένδυση - καταπάτηση στις Δρυμάδες της Χιμάρας

Νέα επένδυση - καταπάτηση στις Δρυμάδες της Χιμάρας

Η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει ανενόχλητη το καταστροφικό της έργο στα παραλία της Χιμάρας, περιθωριοποιώντας όλο και περισσότερο τον ντόπιο πληθυσμό και τα δικαιώματά του στον τόπο.

Κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος που αφορά τους λεγόμενους Στρατηγικούς Επενδυτές, παραχωρεί ένα ακόμη κομμάτι από την παραλία στις Δρυμάδες της Χιμάρας (για 30 συνεχόμενα έτη) σε έναν ακόμη κατασκευαστή.

Αυτή τη φορά ο κατασκευαστής Ιλίρ Τρεμπίτσκα (Ilir Trebicka) έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει για 30 χρόνια ένα παραλιακό οικόπεδο στην ακτή των Δρυμάδων όπου και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή ενός μεγάλου θέρετρου.

Το ξενοδοχείο που κτίζεται στο συγκεκριμένο σημείο, έλαβε το καθεστώς «στρατηγικής επένδυσης» από την Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων τον Φεβρουάριο του 2021.

Η άδεια για αυτό το έργο εγκρίθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το αλβανικό Εθνικό Συμβούλιο Επικρατείας στο οποίο προεδρεύει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Οι εργασίες κατασκευής του θέρετρου θα πραγματοποιηθούν από την εταιρεία Trema Enginering και αναμένεται να διαρκέσουν 36 μήνες.

Με το πρόσχημα των «στρατηγικών επενδύσεων» η κυβέρνηση εξέδωσε νόμο το 2014, με τον οποίο η κυβέρνηση παραχώρησε «δημόσια γη» σε μια ομάδα επιχειρηματιών οι οποίοι λειτουργούν υπέρ της.

Πριν από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει κατά 10 χρόνια τη χρήση της συγκεκριμένης γης από το πολυτελές θέρετρο Green Coast, που ανήκει στον όμιλο Balfin.

Όπως φαίνεται η κατάσταση συνεχίζει να εντείνεται κι' άλλο έχω ότου η αλβανική κυβέρνηση, καταστρέψει οτιδήποτε το ντόπιο και φυσικό στην περιοχή της Χιμάρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου