Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Φοινίκης

Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Φοινίκης

Κύριε Δήμαρχε Φοινίκης

Δεν είναι αυτοσκοπός για μένα να ασχολούμαι μαζί σας, και αν το κάνω είναι επειδή δίνετε εσείς την αφορμή με τις πράξεις και τις παράλειψεις σας.

Οι δυσκολίες είναι δεδομένες, πολλές και μεγάλες. Αλλά, είχατε εις γνώσιν σας ότι για να εκπροσωπηθεί ένας Δήμος όπως ο δικός μας με τους τόσους χιλιάδες κατοίκους, με τα τόσα χιλιάδες προβλήματα τα οποία στον καθένα ξεκινάνε από τον δικό του κόσμο, με τις δικές του προτεραιότητες και μικροσυμφέροντα πρέπει αρχικά ο δήμαρχος να μην φοβάται την κοινωνία, να έχει μεγάλο θάρρος, ψυχική δύναμη και ηθική ακεραιότητα ούτως ώστε να ανοίξει το μονοπάτι του κοινού σκοπού, του κοινού συμφέροντος με όπλα την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την ενημέρωση και τις συλλογικές αποφάσεις.

Συμπληρώσατε δύο χρόνια από την ημέρα που αναλάβατε την εκπροσώπηση της δημοτικής αρχής. Δύο χρόνια κ. Κίτσιο περιμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη υλοποίησης των προεκλογικών υποσχέσεων;

Εν συντομία σας ρωτώ :

α) Τι γίνεται με τα έργα υποδομής που περιμένουμε να δούμε όσον αφορά τους οδικούς άξονες, τα συστήματα ύδρευσης, παροχής ηλεκτρισμού και διαδικτύου;

β) Τι γίνεται με το ιδιοκτησιακό ζήτημα;

γ) Τι γίνεται με την αποκέντρωση και αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών;

δ) Που επενδύονται τα έσοδα από τους δημοτικούς φόρους, ντόπιους πόρους

ε) Έχουμε παραδείγματα νέων που επαναπατρίστηκαν και τους υποστήριξε η δημοτική αρχή;

ζ) Εχουν αξιοποίηθει οι τουριστικοί προορισμοί εντός της δημοτικής μας επικράτειας;

η) Οσον αφορά τις πολιτιστικές δραστηριότητες εδώ, ναι, θα σας "επιβραβεύσω" που τήρησατε τον λόγο και σε γοργό ρυθμό μάλιστα, αμέσως μετά την έξοδο από την περίοδο της καραντίνας διοργανώσατε πολιτιστικές εκδηλώσεις και γιορτάζεται το κάθε εκκλησιαστικο πανηγύρι με φαγοπότι και χορό!

(Παραλείψατε όμως κ. Δήμαρχε πως η μόλυνση από τον ιό covid-19 στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες συμπατριώτες και συνανθρώπους μας, άφησε εκατοντάδες ανθρώπους με διάφορους βαθμούς αναπηρίας στο συγγενικο μας περιβάλλον, στους φίλους μας, στους συγχωριανούς μας, στους συμπολίτες μας. Δεκάδες οικογένειες πενθούν ακόμα,οι εκπρόσωποι υγείας κρατικών υπηρεσίων μέσω των μέσων επικοινωνίας καθημερινά μας κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για επόμενο κύμα πανδημίας.Και εδώ στο Δήμο Φοινίκης να βαράνε τα νταούλια κ. δήμαρχε;).

Συνεχίζοντας...

Υποθέτω ότι θα γνωρίζεται πως με το αξίωμα ως δήμαρχος Φοινικαίων θα πρέπει να συμπεριφέρεσθε προς τους δημότες και τους δημοτικούς υπαλλήλους με τον σεβασμό και την εκτίμηση που τους αρμόζει γιατί κάθε άλλου τύπου συμπεριφοράμπορεί προκαλέσει ανασφάλεια και φόβο. Σε αυτόν τον τόπο δεν περισσεύει κανένας, είμαστε όλοι χρήσιμοι και πρέπει να δρούμε από κοινού.

Κλείνοντας κ. Δήμαρχε αφού σας παρακαλέσω θερμά να ασχοληθείται σοβαρά με την καθημερινότητα του Δήμου θα σας προτείνω να διεξαχθεί εκ μέρους της δημοτικής αρχής ένα συμβούλιο, διευρυμένου τύπου στο οποίο θα δίνετε το δικαίωμα σε όλους τους κατοίκους, ανεξάρτητα από τα πολιτικά πιστεύματα να εκφέρουμε άποψη, να ανταλλάξουμε ιδέες για τις προοπτικές του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ!

Δημήτριος Μπόλης

Φυσικοθεραπευτής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου