Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία ζητά την αποπομπή Μπερίσα από το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κοινοβούλιο

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία ζητά την αποπομπή Μπερίσα από το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κοινοβούλιο

Έκκληση προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία, Λουλζίμ Μπάσα, έκανε σήμερα η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία Yuri Kim, ζητώντας του να αποκλείσει τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, από το νέο κοινοβούλιο που θα συσταθεί το Σεπτέμβριο στην Αλβανία.

Μετά τη συνάντηση με τον Μπασά, η πρέσβης απείλησε το Δημοκρατικό Κόμμα με διεθνή απομόνωση εάν δεν αποκλείσει τον Μπερίσα από τους κόλπους του.

«Είναι τραγικό ένα κόμμα να τρώει γρασίδι για την τύχη ενός ατόμου», δήλωσε η Kim, αναφερόμενη στο γνωστό σύνθημα του Ενβέρ Χότζα που έλεγε στον λαό πως «θα φάμε γρασίδι και μαρξισμό – αλλά δεν θα προδώσουμε τον λενινισμό».

Η Πρέσβης πρόσθεσε επίσης πως οι ηγέτες των κομμάτων που θα μπουν στο αλβανικό Κοινοβούλιο, θα πρέπει να είναι άτομα άξια της εμπιστοσύνης του λαού τον οποίο και εκπροσωπούν. Ακόμη είπε πως εύχεται οι άνθρωποι να χαλαρώσουν τον Αύγουστο, ώστε να επιστρέψουν φρέσκοι και ανανεωμένοι το Σεπτέμβριο, υπονοώντας την ανάκληση της απόφαση Μπάσα για επιστροφή του Μπερίσα στα έδρα της αλβανικής Βουλής.

Η απόφαση της Kim, έρχεται να συμπληρώσει την απόφαση του State Department που αφορά την κήρυξη του Σαλί Μπερίσα ως "persona non grata" για τις ΗΠΑ, με τις τελευταίες να τον κατηγορούν για διαφθορά.

Αυτή η κίνηση, έρχεται συντονισμένα να πλήξει πρώτον τα μέχρι σήμερα αλβανικά πολιτικά δεδομένα στην Αλβανία, δεύτερον να επιβεβαιώσει την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας, τρίτον να ενισχύσει την επανεκλεγείσα αλβανική κυβέρνηση, απομονώνοντας ένα ισχυρό πρόσωπο της αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, αναμένουμε από τις ΗΠΑ να συμπεριφερθούν απέναντι στην προστασία της, με τον ίδιο δυναμικό τρόπο που αντιδρούν στα αλβανικά πολιτικά δρώμενα της Αλβανίας και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου