Έτοιμο να σιγήσει το βορειοηπειρωτικό χειροκρότημα

Έτοιμο να σιγήσει το βορειοηπειρωτικό χειροκρότημα

Από τότε που οι Ελλαδίτες πολιτικοί επισκέπτονται επίσημα ή και ανεπίσημα τους Βορειοηπειρώτες, έχουν περάσει πάνω από τριάντα χρόνια.

Με τις «τρανές» τους δηλώσεις για σεβασμό των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και άλλες πολλές υποσχέσεις κάνανε κι εκείνοι το πατριωτικό τους «κομμάτι», αποσπώντας συνεχώς το χειροκρότημα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.

Ανεξάρτητα από το κόμμα του κάθε Έλληνα πολιτικού, η ιδέα και η ελπίδα των Βορειοηπειρωτών προς αυτούς παρέμενε η ίδια.

«Σαμαράς», «Τσίπρας», «Μητσοτάκης», «Παπανδρέου», κ.α. είναι κάποια από τα ονόματα που πάντα έχαιραν του βορειοηπειρωτικού χειροκροτήματος, ακόμα κι αν αυτά τα ονόματα δεν συνέβαλαν ποτέ ουσιαστικά στην αλλαγή, ή ακόμη κι αν συνέβαλαν, αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή τους.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε και την παρουσία εξαίρετων εκπροσώπων του ελλαδικού κράτους, που όντως προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν με κάθε τρόπο, ωστόσο το θέμα μας αφορά την διαχρονική ελπίδα των Ελλήνων της Μειονότητας.

Ωστόσο η πανδημία και η ωρίμανση των Βορειοηπειρωτών σε ότι αφορά τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα, μάλλον θα συμβάλλει αρνητικά στις επόμενες εκλογές, αφού οι υποσχέσεις παραμένουν στις προεκλογικές καλένδες της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης.

Το βορειοηπειρωτικό χειροκρότημα για τους εκπροσώπους της Ελλάδος ετοιμάζεται να σιγήσει, τόσο στις αίθουσες της ΕΕΜ, όσο και στις κάλπες των τοπικών και κοινοβουλευτικών εκλογών που θα ακολουθήσουν στην μητέρα πατρίδα.

Ο Στοχαστής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου