Η αύξηση των τιμών στην Αλβανία πλήττει και την Ελληνική μειονότητα

Η αύξηση των τιμών στην Αλβανία πλήττει και την Ελληνική μειονότητα

Ενώ όλος ο κόσμος βιώνει μια πρωτοφανή και δύσκολη κατάσταση, η πανδημία φαίνεται να πλήττει αρνητικά και τις τιμές στα προϊόντα που καταναλώνονται.

Αν και σε αρκετές χώρες οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν λάβει μέτρα ούτως ώστε να στηρίξουν τις οικονομικές απώλειες των επιχειρήσεων, θέλοντας να επανεκκινήσουν την αγορά, στην Αλβανία τα πράγματα φαίνεται να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι παράνομες ανατιμήσεις πολλών προϊόντων και η αισχροκέρδεια, οδηγούν τους πολίτες στο να περιορίζουν αισθητά την κατανάλωση.

Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή της Ελληνικής Μειονότητας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και όπως αναφέρουν δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές.

Αν και το βοιωτικό επίπεδο των Βορειοηπειρωτών είναι αισθητά καλύτερο σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες στην Αλβανία, η διακοπή του βοηθήματος από την Ελλάδα και η πενιχρή αλβανική σύνταξη δεν είναι σε θέση να καλύψει τα έξοδά τους.

Εκείνοι που ακόμη στηρίζουν την τοπική οικονομία, είναι η στήριξη των Βορειοηπειρωτών που συνδράμουν τους δικούς τους που ζούνε στην μειονότητα, αλλά και κάποιες επιχειρήσεις Βορειοηπειρωτών που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι πολλές αναφορές των ηλικιωμένων για οικονομικές δυσκολίες δεν είναι καθόλου υπερβολικές, αφού πραγματικά τα εγγυημένα και σταθερά τους έσοδα δεν επαρκούν ούτε για τα βασικά.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί το βασικό πρόβλημα που απασχολεί το μέσο Βορειοηπειρώτη που ζει μόνιμα στον τόπο του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου