Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μεταφοράς λαθρομεταναστών που σχετίζεται με την Ελλάδα και την Τουρκία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μεταφοράς λαθρομεταναστών που σχετίζεται με την Ελλάδα και την Τουρκία

Κύκλωμα μεταφοράς λαθρομεταναστών εξαρθρώθηκε στην Αλβανία, το οποίο φαίνεται πως έχει διασυνδέσεις με την Τουρκία και την Ελλάδα.

Η Αλβανική Αστυνομία μετά την σύλληψη 33 Σύρων στα Τίρανα, εκ των οποίων οι 10 ήταν ανήλικοι,άρχισε να ανακαλύπτει το κύκλωμα που σχετίζεται με την μεταφορά τους.

Στην μεταφορά τους φαίνεται να εμπλέκονται 2 Αλβανοί οι οποίοι και αναμένεται να απολογηθούν στο δικαστήριο.

Επιπλέον, η Εισαγγελία προχώρησε στην ανάκριση των 33 Σύρων μεταναστών οι οποίοι και ομολόγησαν πως για να τους μεταφέρουν από την Ελλάδα στην Αλβανία και έπειτα στο Κοσσυφοπέδιο και την Σερβία, πλήρωσαν αρκετά υψηλό αντίτιμο, το οποίο κυμαίνεται από 1300 έως 2500 ευρώ το άτομο.

Οι διακινητές των παράνομων μεταναστών που δρουν στην Τουρκία και την Ελλάδα φαίνεται να συνεργάζονται μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων και των Αλβανών που εγγυώνται τη διέλευση των από την Κορυτσά στα Τίρανα και, στη συνέχεια, στην πόλη Κούκσι, όπου οι μετανάστες παραδίδονται σε άλλα μέλη του δικτύου, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το θέμα του κυκλώματος μεταφοράς λαθρομεταναστών έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του στις χώρες των Βαλκανίων, με την Αλβανία να «δέχεται» πολλούς από αυτούς μέσω των συνόρων της με την Ελλάδα.

Εκείνο που στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλιστεί, είναι η τήρηση της τάξης η ασφάλεια στις περιοχές της ελληνοαλβανικής μεθορίου, όπου και διαβιοί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου