Δωρεά εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στο Τελωνείο της Κακαβιάς

Δωρεά εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στο Τελωνείο της Κακαβιάς

Στο Τελωνείο της Κακαβιάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα, βρέθηκε σήμερα η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία, Yuri Kim.

Η ίδια συνοδευόμενη από την Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα Σοφία Φιλιππίδου και τον Αλβανό Υπουργό Εσωτερικών Μπλέντι Τσούτσι, παρευρέθηκε στην επίσημη τελετή παράδοσης εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στην Αλβανική Συνοριακή Αστυνομία της Κακαβιάς, ενώ στη δήλωσή της ανέφερε πως η περιφερειακή ασφάλεια και η προστασία των συνόρων από το λαθρεμπόριο, παίζει σημαντικό ρόλο στην εθνική κυριαρχία της χώρας.

Επίσης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της συνεργασίας από πλευράς της συνοριακής αστυνομίας, με άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ώστε να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα.

«Είμαι χαρούμενη και υπερήφανη που βλέπω τρεις σημαίες πίσω μου. Η δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι να διασφαλίσει ασφαλή σύνορα που δεν είναι μόνο σημαντικά για την Αλβανία. Αυτή η δέσμευση για τη χρήση της νομιμότητας είναι και θα είναι παντοτινή. Αυτή η δέσμευση είναι ακλόνητη. Δεν είμαστε εδώ μόνο για την αύξηση των ικανοτήτων της Αλβανίας σε αυτόν τον τομέα, αλλά επίσης συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα. Η προστασία των συνόρων από το λαθρεμπόριο είναι σημαντική για την περιφερειακή ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία. Οι πρόσφατες κατασχέσεις στα σύνορα αποτελούν θετικό δείκτη. Η συνοριακή αστυνομία πρέπει να συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου εάν θέλει να καταπολεμήσει τα εγκληματικά στοιχεία. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο έξυπνοι και πιο αδίστακτοι, καλούμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συνεργαστούν ενάντια στο έγκλημα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν τις προσπάθειές σας», ανέφερε η Αμερικανίδα Πρέσβης.

Από πλευράς του ο Αλβανός ΥΠΕΣ δήλωσε πως οι τελωνειακές υπηρεσίες στην Κακαβιά έχουν αυξήσει την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες, πράγμα που επιτεύχθηκε με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Τέλος ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τον εξοπλισμό που προσέφεραν σήμερα στην Αλβανία, που αφορά θερμικές κάμερες, σαρωτές κ.α., ενώ επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και στην FRONTEX.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου