Συνεχίζεται η μάχη των κατοίκων της Νίβιτσας για την περιοχή της Κακομαίας

Συνεχίζεται η μάχη των κατοίκων της Νίβιτσας για την περιοχή της Κακομαίας

Οι γηγενείς κάτοικοι του χωριού δεν σταματούν να παλεύουν με αρχές και εξουσίες ώστε να δικαιωθούν κρατώντας την γη τους, την οποία το αλβανικό κράτος προσπαθεί να τους την υφαρπάξει με κάθε αθέμιτο μέσο.

Οι συντονισμένες προσπάθειές τους ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν τα κεκτημένα των προγόνων τους, τους φέρνουν και πάλι ενώπιον της αλβανικής δικαιοσύνης, η οποία και συνεχίζει να μεροληπτεί εναντίον του.

Έτσι την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, άρχεται η νέα νομική μάχη στο Διοικητικό Δικαστήριο Αργυροκάστρου, που τέλει υπό την προεδρία του δικαστή Ελιντόν Παπαζήση.

Η Ένωση "Ριβιέρα της Κακομαίας" Α.Ε. έχει κατάθεση αίτηση κατά του Δήμου Χιμάρας με αντικείμενο: "Την αποδυνάμωση των Αποφάσεών του για την απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας των Κτημάτων των Αυτόχθονων Νιβιτσιωτών της Γεωργικής Γης στην Κακομαία, που κατέχουν ως ιδιοκτησία τους έχοντας και τους απαραίτητους τίτλους ιδιοκτησίας, που τους αποδόθηκαν με το νόμο 7501.

Οι Νιβιτσιώτες καλούν τους συντοπίτες και συμπατριώτες στο πλευρό τους, ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν και αυτή τη μάχη που θα στηρίξει το γηγενή πληθυσμό ώστε να παραμείνει στον τόπο του.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου