Επανέρχεται γνωστός στρατηγικός επενδυτής στην Χιμάρα και με τις ευλογίες Ράμα συνεχίζει την καταπάτηση

Επανέρχεται γνωστός στρατηγικός επενδυτής στην Χιμάρα και με τις ευλογίες Ράμα συνεχίζει την καταπάτηση

Η αλβανική κυβέρνηση άλλαξε τους όρους ως προς την χρήση της παράκτιας περιοχής στο νότιο τμήμα της χώρας, μέσω του στρατηγικού επενδυτή Green Coast, τροποποιώντας τα έτη της εκμετάλλευσής της από 20 σε 30.

Επιπλέον με ειδική απόφαση κατά την τελευταία συνάντηση, έγιναν και κάποιες αλλαγές σε σύγκριση με την προηγούμενη απόφασή της.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν τις συντεταγμένες της επιτρεπόμενης περιοχής που είχαν προηγουμένως καθοριστεί με εντολή του Στρατηγικού Συμβουλίου Επενδύσεων, ενώ τώρα έχει γίνει αναθεώρηση.

Σχετικά με το οικονομικό σκέλος, αναφέρει ότι η πληρωμή για την εκμετάλλευση της ακτής θα πραγματοποιείται ετησίως, με βάση την τοποθεσία της και το σκοπό της χρήσης της.

Ακόμη υπογραμμίζεται ότι το συμβόλαιο μπορεί κατ' εξαίρεση, να αναθεωρηθεί μετά από αίτημα του της «Green Coast».

Η Green Coast είναι στρατηγικός επενδυτής με απόφαση του Στρατηγικού Συμβουλίου Επενδύσεων του 2016. Το έργο της συγκεκριμένης εταιρείας παρέχει επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού όπου μεταξύ των άλλων η κατασκευή ενός τουριστικού συγκροτήματος, που καλύπτει συνολική έκταση 183.500. m2.

Επίσης αφορά την κατασκευή 40 έως 70 ακινήτων που βρίσκονται στην κτηματολογική ζώνη 1481, στην Παλάσα, στις Δρυμάδες και στην Χιμάρα.

Η αξία της επένδυσης εκείνη την περίοδο υπολογίζονταν στα 52 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η Green Coast επανήλθε ξανά στο προσκήνιο των επενδύσεων με επιπλέον έργα για το 2020.

Αυτή τη φορά τα έργα αφορούν την κατασκευή ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων και ενός τουριστικού συγκροτήματος, σε μια έκταση 217.659 m2 και κατασκευή επιφάνειας 73.138 m2, καθώς και ένα ακόμη πολυτελές ξενοδοχείο «White Sensation», με εμβαδόν 10.600 m2 και έκταση 8.175 m2.

Επίσης, προσφάτως το Εθνικό Συμβούλιο Επικρατείας ενέκρινε δύο άδειες, μία για ένα τουριστικό θέρετρο που ονομάζεται Green Coast 3, ένα έργο που φαίνεται να αποτελεί συνέχεια του υπάρχοντος, καθώς και μια άδεια ανάπτυξης για το Green Coast Hotel, που βρίσκεται στον Δήμο Χιμάρας και το αναλαμβάνει η εταιρεία η ομώνυμη εταιρεία.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες συνεχίζουν παράλληλα με το υποτιθέμενο σχέδιο εκκαθάρισης των ακτών της χώρας, από τον Ράμα και την ομάδα του.

Ωστόσο αυτή η μανία του για εκκαθάριση, φαίνεται να προχωράει με σκοπό να κάνει χώρο στους δικούς του στρατηγικούς επενδυτές που καταπατούν τεράστιες εκτάσεις γης των ντόπιων και καταστρέφοντας παράλληλα την αισθητική και το περιβάλλον στα παραλία του Ιονίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου