Σε εφαρμογή νέο σχέδιο καταπάτησης σε Χιμάρα και Δρυμάδες

Σε εφαρμογή νέο σχέδιο καταπάτησης σε Χιμάρα και Δρυμάδες

Σε μια ένα ακόμη τερατώδες έργο προχωρά η κυβέρνηση Ράμα, με τις ευλογίες της οποίας το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης, προχωρά σε καταπάτηση και καταστροφή τεραστίων παραλιακών εκτάσεων σε δύο σημαντικές περιοχές της Χιμάρας και των Δρυμάδων.

Το έργο στο σύνολό του προβλέπει, κατασκευή δρόμων, δημόσιων χώρων στάθμευσης, προβλητών, καθώς και δημόσιες παραλία στις ακτές των Δρυμάδων και στο Λιβάδι της Χιμάρας. Συν τις άλλοις, περιλαμβάνει και πεζόδρομους..

Σύμφωνα με την εν λόγω σχέδιο στις Δρυμάδες θα κατασκευαστεί ένας ακόμη δρόμος που κατά τα ανακοινωθέντα, θα καθιστά δυνατή την πρόσβαση κατοίκων και τουριστών στην παραθαλάσσια τουριστική περιοχή του Ιονίου, ενώ ακόμη θα παρέχεται χώρος στάθμευσης 7.430 τ.μ. για 144 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, 5 θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, 10 θέσεις στάθμευσης για λεωφορεία, 32 θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα, 10 θέσεις στάθμευσης ανά τροχόσπιτα.

Επίσης το Αλβανικό Κονδύλιο Ανάπτυξης κάνει γνωστό πως η προβλήματα θα έχει μήκος 46 μ. και έναν επίσης πεζόδρομο μήκους 50,6 μ. όπου θα παρέχονται βοηθητικοί χώροι για τους λουόμενους.

Επί της ουσίας η υλοποίηση όλου αυτού του σχεδίου, αφορά καταπάτηση της γης των ντόπιων κατοίκων της Χιμάρας από την αλβανική κυβέρνηση, επίσης καταστροφή της φυσικότητας του χώρου, συνεπώς και παρέμβαση στην χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, ενώ εάν κρίνουμε και από τα υπόλοιπα έργα που έγιναν στην Χιμάρα και πάλι καταπατώντας και καταστρέφοντας, καμία σχέση δεν θα έχει με την παράδοση του τόπου.

Ποιοι τελικά θα είναι οι υπαίτιοι που με την σιωπή τους θα συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο έγκλημα;

Η μετατροπή των παράλιων της Χιμάρας σε ένα τεράστιο τσιμεντοποιημένο θέρετρο για τις ορέξεις των μεγαλοκαρχαριών του Ράμα και όλων όσων προωθεί ώστε να εποικήσουν και να αλλοιώσουν τα πάντα στην Χιμάρα, ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο και το μέλλον των ντόπιων στις πατρογονικές τους εστίες, οι οποίοι όλο και περιορίζονται από την ίδια τους τη γη,

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου