Προκαλούν οι Αλβανοί παρουσιάζοντας τις Δρυμάδες ως αλβανικό χωριό

Προκαλούν οι Αλβανοί παρουσιάζοντας τις Δρυμάδες ως αλβανικό χωριό

Συνεχίζουν με κάθε τρόπο και μέσο οι προκλήσεις κατά των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και του τόπου τους, από πλευράς της Αλβανίας. Πότε επίσημα και πότε ανεπίσημα, οι Αλβανοί αρέσκονται να προκαλούν και να «εγκληματούν» με τον τρόπο τους κατά της Ελληνικής μειονότητας.

Αυτή τη φορά αλβανικό δημοσίευμα προκαλεί θέλοντας να παρουσιάσει τις Δρυμάδες στην Χιμάρα ως ένα αλβανικό παραδοσιακό χωριό που χαρακτηρίζεται για τις πολλές του εκκλησίες.

Ωστόσο το θέμα είναι πως η μανία τους να παρουσιάζουν τα πάντα ως αλβανικά, βάζοντας τίτλους του τύπου «Το αλβανικό χωριό», χωρίς να ξεκαθαρίζουν ποτέ την πραγματικότητα, δημιουργεί πάντα πρόβλημα Παρά τον εποικισμό που συντελείται οργανωμένα εδώ και χρόνια στις Δρυμάδες, οι γηγενείς του κάτοικοι είναι Έλληνες και χαρακτηρίζονται για το ιδιαίτερο γλωσσικό τους ιδίωμα.

Όσο για τις 46 εκκλησιές στις οποίες αναφέρονται οι Αλβανοί, το χωριό ανέκαθεν ήτανε βαθιά ορθόδοξο και θρησκευόμενο και παρά τις απαγορεύσεις του καθεστώτος Χότζα, συνέχιζε με ζήλο και αγώνα να παλεύει για την πίστη και τον ελληνισμό του.

Στον 21ο αιώνα αποτελεί ύβρη να μην αναγνωρίζεται έστω και τυπικά μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται από κανένα άλλον, πλην του αλβανικού κράτους και των δήθεν δημοκρατικών του θεσμών.

Εκδήλωση της Α.Σ.Α. στο Ζάππειο Μέγαρο με αφορμή τ...
Η Ουκρανία εξαφανίζει δια νόμου την Ελληνική Μειον...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 22/01/22, 10:44

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη