Η Αλβανία ανέκρινε δύο Ρώσους ύποπτους για κατασκοπεία στο Defender Europe-21

Η Αλβανία ανέκρινε δύο Ρώσους ύποπτους για κατασκοπεία στο Defender Europe-21

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, δύο Ρώσοι πολίτες, τέθηκαν υπό έρευνα στην Εισαγγελία των Τιράνων με την υποψία κατασκοπείας και παροχής πληροφοριών στις ρωσικές αρχές.

Όπως αναφέρουν πρώτος εισήλθε στην Αλβανία κατά την πρώτη Μαρτίου, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως επιχειρηματία, που ενδιαφέροντας αν επενδύσει στην πόλη της Αυλώνας. Ωστόσο οι αρχές της χώρας αναφέρουν πως ο Ρώσος διέμενε στον Ωρικό (Ορικούμ) κοντά στην Αυλώνα ούτως ώστε να παρακολουθεί στενά το Defender Europe – 21.

Ο Δεύτερος εισήλθε στην Αλβανία, ενώ ταυτόχρονα δεν του επετράπη στα σύνορα να πάρει μαζί του ένα drone που είχε φέρει. Επί τρεις ημέρες οι αλβανικές αρχές τον παρακολουθούσαν στενά και ό,τι έκανε κατά την διάρκεια αυτών των τριών ημέρων καταγράφηκε και παραπέμφθηκε στην δίωξη.

Το θέμα της στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ που πρόσφατα διεξήχθη στην Αλβανία, πολύ πιθανό να κίνησε την περιέργεια των ρωσικών αρχών, ωστόσο σε μια χώρα όπως η Αλβανία, κανένας δεν είναι σε θέση να απορρίψει οποιονδήποτε άλλο λόγο που στην χώρα εισέρχονται «παράξενα» πρόσωπα. Όσο για τους Ρώσους πολίτες, αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου